• home
 • video
 • pas verschenen

  Alaphilippe koerst niet meer dit jaar: "Ben vermoeid na het WK"

  Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe zet een punt achter zijn seizoen en zal dus niet meer te zien zijn in de Ronde van Lombardije. De Fransman van Quick-Step Floors is vermoeid na een lang seizoen.

  Julian Alaphilippe was vorig jaar nog 2 in Lombardije. De Fransman had dus goeie papieren om Quick-Step aan het seizoensrecord van 71 overwinningen te helpen. Maar Alaphilippe heeft nu beslist om niet meer te koersen dit seizoen.

   

  "Ik wou heel graag rijden in Lombardije, maar ik ben erg vermoeid uit het WK gekomen", legt hij uit. "Ik denk dat het de juiste beslissing is om een punt achter mijn seizoen te zetten."

   

  "Van februari tot nu is het al een lang seizoen geweest. Ik had in die periode veel doelen en dat heeft fysiek en mentaal veel krachten gekost. Ik was de voorbije dagen niet in staat om goed te trainen, dus is het zinloos om naar Italië af te zakken. Ik ga nu recupereren en volgend seizoen goed voorbereiden."

   

  Alaphilippe heeft het beste seizoen van zijn carrière achter de rug. De Fransman mocht 12 keer het zegegebaar maken, onder meer in de Waalse Pijl en de Clasica San Sebastian. Hij won ook twee Tour-ritten.

  Waalse Pijl: Alaphilippe klopt Valverde op de Muur van Hoei