• home
 • video
 • pas verschenen

  Ethiopische klimmer Grmay rijdt volgend jaar voor Mitchelton-Scott

  Tsgabu Grmay, vorig jaar in het shirt van Bahrain-Merida.

  Tsgabu Grmay, vorig jaar in het shirt van Bahrain-Merida.

  Tsgabu Grmay zet zijn wielerloopbaan voort bij Mitchelton-Scott. De Ethiopiër moet bij de Australische formatie kopmannen Simon en Adam Yates en Esteban Chaves bijstaan in de grote rondes.

  De 27-jarige Grmay heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. De klimgeit reed tot dusver 5 grote rondes uit, waarbij 2 keer de Tour de France. Grmay verlaat na dit seizoen Trek-Segafredo.     

   

  Sportief directeur Matt White omschrijft de zesvoudige Ethiopische kampioen als een "kleine vechter en een solide klimmer". "Hij is heel veelzijdig. Hij kan tijdrijden, klimmen en we zullen we hem ook gebruiken om onze kopmannen te ondersteunen in de klimwedstrijden."

  Aankondiging van de transfer:

  Oude tweets van Grmay: