• home
 • video
 • pas verschenen

  Het opvallendste uit Extra Time: "Pozuelo zou bij Ajax niet in basis staan"

  Extra Time had maandagavond vader en zoon Mulder, Filip Joos en Peter Vandenbempt te gast. Dit artikel bundelt een aantal opvallende fragmenten.

  "Pozuelo zou bij Ajax niet in de basis staan"

  • Zou Alejandro Pozuelo een basisplaats hebben bij Ajax? Youri: "Neen" - Jan: "Neen."
  • Zou Mehdi Carcela een basisplaats hebben bij PSV? Youri: "Neen" - Jan: "Ik zou hem opstellen" - Youri: "Van Bommel (de trainer, red) niet (lacht)."
  • Wordt Bayern München kampioen in Duitsland? Youri: "Neen" - Jan: "Neen."
  • Haalt Julen Lopetegui Kerstmis bij Real Madrid? Youri: "Ik hoop het niet" - Jan: "Neen."
  • Moet Man.United ondanks de spectaculaire comeback tegen Newcastle José Mourinho ontslaan? Youri: "Neen, echt niet" - Jan: "Neen, maar ze hadden hem nooit moeten benoemen."
  • Maakt Nederland in de oefenmatch tegen België een kans? Youri: "Ik denk het wel, ja" - Jan: "Neen, no way!  Dat wordt een nulletje of drie." - Youri: "Ach..."

  "Scheidsrechter dekte Pozuelo het dichtste"

  Alejandro Pozuelo kreeg op AA Gent (te) veel ruimte van zijn tegenstanders. Filip Joos maakte er een grapje over: "Het was onwaarschijnlijk hoeveel vrijheid de Spanjaard van Genk kreeg. In een bepaalde fase was de scheidsrechter de man die Pozuelo het dichtste dekte."

   

  Youri Mulder: "Weet je: je staat altijd vrij als je dicht bij de scheisrechter loopt. Serieus! Een scheidsrechter zoekt altijd de ruimte. Dus: middenvelders, ga in de buurt van de refs lopen!"

  "Vandereycken zou Djenepo in 3 stukken getrapt hebben"

  "Moussa Djenepo teerde in Standard-Club Brugge niet alleen op zijn flitsen, hij leverde een constante prestatie af. Hij deed wat Michel Preud'homme van hem vroeg. Niet alleen de goal zoeken, maar en toe de bal ook eens bijhouden", zei Filip Joos over de Malinese middenvelder.

   

  Op een bepaald moment toverde Djenepo aan de zijlijn een paar overstapjes uit zijn schoenen. Joos: "Dit is geen halsmisdrijf. Alleen moet Djenepo die bal binnenhouden, want hem buitentrappen is een beetje lachwekkend."

   

  Peter Vandenbempt: "Dit kon hij alleen met de nog jonge en brave Thibault Vlietinck doen. Want even later deed Carcela het met Denswil, die hem wat later een trap gaf."

   

  "Het is een jeugdzonde die Michel Preud'homme achteraf goed opgelost heeft door te zeggen dat Djenepo een speelvogel is en meegaat in de ambiance van het stadion, maar dat hij dat beter zou laten. Dat klopt en ik vind ook dat je respect moet hebben voor een tegenstander, zeker als hij verslagen is."

   

  Joos: "René Vandereycken zou Djenepo in drie stukken getrapt hebben."

  "Ik wil een korte wake houden voor Mourinho"

  Peter Vandenbempt koos José Mourinho als zijn Moment van de Week.

   

  "Ik was vorige week voor een Champions League-wedstrijd op Old Trafford, waar je een soort onbehagen voelt. United verkeert in een existentiële crisis. Het is in alle geledingen op de dool. Dat wordt nu gefixeerd op de man die daar altijd voor zorgt: José Mourinho."

   

  "Zaterdag kwam United 0-2 achter, maar won het nog met 3-2 van Newcastle. Achteraf was Mourinho een beetje aangeslagen en vooral vol zelfmedelijden. Ik wil bij dezen een korte wake houden voor Mourinho. Zijn retoriek is geweldig, maar het was tegelijkertijd pathetisch."

   

  "De manier waarop hij met bepaalde spelers omgaat stuit ook spelers die pro-Mourinho zijn tegen de borst. Je proefde de hele wedstrijd in het stadion een ongelofelijk onbehagen."

   

  "Het is een cliché, maar het klopt: het DNA van Mourinho past niet bij het DNA van United. De mensen van United kijken met begerige ogen over de muur naar Man.City, want de trainer van City (Pep Guardiola, red) brengt wél het voetbal dat ze graag zien."

  De Keek op de Week van Filip Joos:

  Bekijk de integrale Extra Time