• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet is weer Rode Duivel: "Er gaat meer aandacht naar Engeland"

  Dennis Praet

  Dennis Praet

  Vier jaar na zijn eerste en enige selectie voor de nationale ploeg mag Dennis Praet zich opnieuw een Rode Duivel noemen. "Ik ben heel blij om er opnieuw bij te zijn", vertelt de 24-jarige middenvelder van Sampdoria.

  "Tactisch ben ik sterker geworden"

  In november 2014 mocht Dennis Praet - toen nog speler van Anderlecht - 14 minuten opdraven in de oefeninterland tegen IJsland, zijn enige wapenfeit bij de Rode Duivels. Intussen is Praet begonnen aan zijn 3e seizoen bij Sampdoria, waar hij is uitgegroeid tot een onbetwiste basispion.

   

  "In Italië ben ik toch een andere speler geworden", vertelt Praet aan Sporza. "Bij Sampdoria speel ik in een meer defensieve rol en zorg ik meer voor het evenwicht dan ik bij Anderlecht deed."

   

  "Ik ben de speler die het meest aan de bal moet komen. In die rol ben ik misschien minder creatief in vergelijking met vroeger. Ik kom ook minder in de offensieve zone. Verdedigend ben ik wel sterker geworden, al probeer ik nog altijd creatief te zijn in het middenveld."

   

  "Bij Sampdoria spelen we ook in een speciaal systeem. Het is een ruit met 3 centrale middenvelders. Ik sta dan meestal links of rechts en moet ook offensief nog wat creativiteit brengen. Maar ook heel veel verdedigen dus. Er is veel loopvermogen nodig om evenwicht in de ploeg te brengen. Tactisch ben ik zeker en vast sterker geworden."

  Dennis Praet

  "Verdedigend ben ik wel sterker geworden, al probeer ik nog altijd creatief te zijn in het middenveld."

  "Was teleurgesteld, maar nu ben ik blij"

  Bij Sampdoria voetbalde Dennis Praet zich al in de belangstelling van onder meer Juventus, maar een selectie voor de Rode Duivels bleef uit. Tot nu. "Vier jaar, dat kan toch al tellen", vindt Praet.

   

  "Ze houden me wel in het oog bij Sampdoria, maar je voelt wel dat er meer aandacht gaat naar de Engelse competitie. Toch heb ik niet het gevoel dat ik in de verkeerde competitie speel. De Serie A is heel mooi, met veel mooie ploegen."

   

  "Of ik wanhopig was? Wanhoop is een groot woord, maar vorig jaar waren er zeker momenten waarop ik goed speelde en hoopte om erbij te zijn. Toen was ik wel een beetje teleurgesteld, maar nu ben ik heel blij om er opnieuw bij te zijn."

  Dennis Praet schudt bondscoach Martinez de hand.

  Dennis Praet schudt bondscoach Martinez de hand.

  "Hoop op wat speelminuten"

  Wat verwacht Dennis Praet van zijn tweede selectie? "Ik zie dit vooral als een nieuwe kans. Ik zal er alles aan doen om te tonen wat ik kan. Ik hoop er in de toekomst altijd bij te zijn, maar iedereen weet dat er veel spelers van een groot kaliber rondlopen bij de nationale ploeg."

   

  "Ik denk dat de coach aan mij denkt als verdedigende middenvelder, maar ik kan ook nog hoger op het veld uit de voeten. Afgelopen wedstrijd bij Sampdoria heb ik ook nog achter de spitsen gespeeld omdat de ploeg me daar nodig had."

   

  "Ik zal mijn best doen en alles geven. Op training kun je toch veel laten zien. Uiteraard hoop ik ook wat te spelen, maar dat hangt natuurlijk van de coach af. We zullen wel zien."

  Bekijk het interview met Dennis Praet: