• home
 • video
 • pas verschenen

  Stamnummer 13 keert zo goed als zeker terug naar Beerschot (Wilrijk)

  Beerschot Wilrijk-fans met een stamnummer 13-sjaal.

  Beerschot Wilrijk-fans met een stamnummer 13-sjaal.

  Beerschot Wilrijk heeft bij de KBVB een officiële procedure opgestart om het "heilige" stamnummer 13 terug te kopen. Daar hangt aan fors prijskaartje aan vast, maar dat hebben de geldschieters achter de club er voor over.

  "De eigenaars, DCA en prins Abdullah, hebben van meet af aan een prioriteit gemaakt van het terughalen van stamnummer 13. Zij beseffen dat het nummer van heel grote waarde is voor de club en haar supporters", klinkt het op de website van Beerschot Wilrijk.

   

  "Wij hebben in Beerschot geïnvesteerd, omdat het een traditieclub is", zeggen de eigenaars. "Door het oorspronkelijke stamnummer 13 terug te kopen halen we de banden met de rijke geschiedenis van deze mooie club aan. We doen dit ook voor de supporters. Vooral voor de vele trouwe fans die de club zijn blijven volgen en er mee voor hebben gezorgd dat ze nog bestaat."

   

  Stamnummer 13 verdween in 1999 bij het faillissement van Beerschot VAC. Daarna speelde de club met het stamnummer van Germinal Ekeren en van KFCO Wilrijk.

   

  Aan het nummer 13 hangt een fors prijskaartje vast. De nieuwe investeerders zullen die kosten dragen. "Het is een aanzienlijk bedrag. Stamnummer 13 heeft dan ook meer dan een symbolische waarde. De naam en het merk "Beerschot" zijn sterker en echter met "den 13" erbij. Dit toont dat we ambitieus zijn. Het is een belangrijk signaal."

   

  KFCO Beerschot Wilrijk wacht nu op de officiele toekenning van nummer 13 door de voetbalbond. "Maar onze bestuurders zijn ervan overtuigd dat dit niet meer fout kan gaan en dat stamnummer 13 volgend seizoen weer z'n intrede zal doen in het Olympisch Stadion en in het profvoetbal", klinkt het. 

  Het gaat om een aanzienlijk bedrag. Stamnummer 13 heeft dan ook meer dan een symbolische waarde. De naam en het merk "Beerschot" zijn sterker en echter met "den 13" erbij. Dit toont dat we ambitieus zijn. 

  "Zou mooi zijn als we opnieuw Beerschot heten"

  Op Radio 2 Antwerpen juicht Patrick Campenaerts van supportersorgaan Tene Quod Bene het initiatief van harte toe.

   

  "We zijn uitzinnig blij. Het eerste faillissement dateert van 19 jaar geleden. Dat we nu het stamnummer zouden terugkrijgen is heel belangrijk", zegt Campenaerts. "Stamnummer 13 betekent alles voor een echte Beerschot-supporter, net als onze naam, clubkleuren en locatie op het Kiel."

   

  Wat is de volgende stap: de naam "Wilrijk" laten vallen? Campenaerts: "Het zou mooi zijn als dat zou kunnen. Maar anderzijds hebben wij geen disrespect voor de club Wilrijk die ons enkele jaren geleden gered heeft. Maar voor de Beerschot-supporter zou het natuurlijk niet verkeerd zijn als we opnieuw gewoon Beerschot zouden heten."