• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Er scheelt iets aan de ingesteldheid van de spelers"

  " "

  "Ik weet niet hoe ik deze prestatie moet verklaren."

  AA Gent heeft gisteren een ontluisterende prestatie geleverd tegen Genk. Hoe verklaart coach Yves Vanderhaeghe de 1-5? "Dat weet ik zelf niet. Ik heb heel veel passiviteit en weinig duelkracht gezien." Nana Asare en Vadis Odjidja staan nog achter de coach: "We moeten er samen uitkomen."

  De Gentse fans wisten niet wat ze zagen: na nog geen 30 minuten stond er 0-3 op het bord. Zo bleef Gent na een 3e opeenvolgende thuisnederlaag met 1 op 12 achter. Een ontgoochelde Vanderhaeghe gaf zijn versie van de feiten op de persconferentie: "Het was een eenrichtingsmatch vandaag. En dat had vooral te maken met onze start van de wedstrijd. We gingen geen enkel duel aan."

   

  "We hadden deze week veel getraind op blokvorming, maar ik zag heel veel passiviteit en weinig duelkracht. Dan scheelt er iets aan de ingesteldheid van de spelers. En dat is jammer. We hebben het eerste half uur enkel gekeken naar Genk en zelf niets gedaan."

  Ik zag heel veel passiviteit en weinig duelkracht

  Yves Vanderhaeghe

  "Hoe valt dit te verklaren? Dat ik het zelf niet weet"

  Hoe verklaart de coach die makke start van zijn jongens? "Dat ik het zelf niet weet. Ik had de indruk dat iedereen heel begaan was met de toestand en hoe we er samen moesten uitkomen."


  "Het doelpuntje van de hoop kwam er en mijn ploeg reageerde toen een klein beetje, maar na die rode kaart weet je dat het een heel lastige avond wordt. Met 10 man hebben we de 2e helft wel beter gespeeld."

   

  "Iedereen is heel teleurgesteld. Als we over iets tevreden moeten zijn vandaag dan is het over de supporters. Ze bleven ons steunen, ook al kregen ze niets terug. Ze waren enorm positief met het weinige dat ze te zien kregen. Of je mij hier nog zult zien? Ik weet het niet. Dat zullen we morgen of in de nabije toekomst zien."

   

  "Een aantal spelers zijn me "sorry" komen zeggen. En dan zijn ze zeker niet trots op hun eigen prestatie. Heel wat jongens waren zwaar onder hun niveau. Is dat door de druk op mijn persoon? En valt dat ook op de spelers? Dat zou kunnen."

   

  Hoe voelt Vanderhaeghe zich na gisteravond? "Ontgoocheld over de prestatie en kwaad over de manier waarop."

  Bekijk de persconferentie van Vanderhaeghe en Clement:

  Odjidja: "NIemand komt op veld om niet zijn best te doen voor coach"

  Het was geen tik,  maar een uppercut die Gent gisteren van Genk kreeg. Vadis Odjidja reageerde aangeslagen: "Iedereen is aangedaan door de situatie en het verlies. We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. Het was moeilijk om de juiste druk naar voren te zetten. We bleven gewoon voor onze 16 staan. Dat was niet de opdracht die we hadden meegekregen."

   

  De sterkte van Genk zat er natuurlijk voor ook iets tussen: "Ze spelen heel goed samen. Ze doen dat al een hele tijd. Iedereen weet precies wat te doen. Dat is een verschil met onze ploeg: wij hebben veel nieuwe spelers. De ploeg is een beetje zoekende. We vinden elkaar niet zo makkelijk. We moeten het meer hebben van individuele acties."

   

  De 1 op 12 en de heisa over de coach zijn niet prettig: "Maar dat zijn nu eenmaal situaties in het voetbal. We moeten proberen er samen uit te komen. Dat is niet makkelijk na zo'n verlies. Maar we hebben nu even de tijd om te zien hoe of wat. Voor de fans zijn het zeker niet de leukste momenten. Het enige dat we kunnen doen is hard blijven werken en proberen de rust te bewaren."

   

  Staat iedereen nog achter Yves Vanderhaeghe? "Ik denk niet dat er iemand op het veld stapte met de bedoeling om niet zijn best te doen voor de trainer.  Ik denk dat we eerst en vooral ook ons best moeten doen voor onszelf om te tonen aan de fans dat we blij zijn om voor deze club te spelen."

   

  Asare: "Fans mogen boos zijn, wij zijn dat ook"

  Ook Nana Asare probeerde een verklaring te zoeken voor het falen: "We konden ons wedstrijdplan niet uitvoeren. Niet iedereen voerde zijn taak uit. Ik ben evenwel van mening dat het nu geen tijd is voor negativiteit, we moeten hier samen uitkomen."

   

  "En waarom niet met dezelfde coach? Je kunt niet alles winnen in een seizoen. Ik vind het niet nodig om alleen maar naar de coach te wijzen. We moeten hier als team uitkomen. De fans mogen boos zijn, maar dat zijn wij ook. We hadden iets anders verwacht van deze match."