• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte spreekt boze Gent-fans toe: "Vergeet het verleden niet"

  Ivan De Witte, burgemeester Termont en Michel Louwagie kijken bedenkelijk.

  Ivan De Witte, burgemeester Termont en Michel Louwagie kijken bedenkelijk.

  De sfeer in de Ghelamco Arena is tot ver onder het vriespunt gezakt. Na de ontluisterende 1-5 tegen RC Genk eisten boze fans de kop van manager Michel Louwagie. Voorzitter Ivan De Witte kwam een hoopje supporters toespreken.

  AA Gent is ziek. Na de 1-2 tegen STVV, de 0-4 tegen Club Brugge en de 2-2 op Antwerp volgde zondagavond een 1-5 tegen RC Genk. Door deze laatste vernedering tuimelt Gent uit de top 6. Met 14 punten volgt de ploeg van Yves Vanderhaeghe op 3 punten van STVV, dat de 6e positie bekleedt.

   

  De Gentse supporters staken hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. De spelers kregen het zwaar te verduren, net als de coach en manager Michel Louwagie. Na de wedstrijd troepte een groepje boze fans buiten het stadion samen. Ze wilden een woordje uitleg van Louwagie.

  Fans willen Michel Louwagie zien (video: sportwereld.be):

  De Witte: "Vergeet het verleden niet"

  Niet Louwagie ging in dialoog, het was voorzitter Ivan De Witte die de menigte te woord stond. "Wat er momenteel gebeurt, is ontoelaatbaar. Ik begrijp jullie ongenoegen en frustratie", zei De Witte. 


  "Ik ben even gefrustreerd als jullie. Ik zou even goed tussen jullie kunnen staan. We zullen voortaan met jullie, de supporters, één keer per maand samenzitten om alle punten die bij jullie leven - en waar ik begrip voor heb - te bespreken."


  Na wat geroep hervatte De Witte: "Ik wil nog één ding zeggen: door hard te werken en een deel van mijn leven te geven - wat ook Michel Louwagie gedaan heeft - hebben we de club gebracht waar ze nu staat."


  "Toen wij eraan begonnen was AA Gent eigenlijk failliet. Nu hebben we een nieuw stadion, zijn we kampioen geworden en hebben we Champions League gespeeld."

   

  "We beleven nu een moeilijk moment, maar vergeet dat verleden niet. Ik beloof jullie dat ik er samen met het bestuur alles aan zal doen om dit te stoppen, zodat we weer positief naar de toekomst kunnen kijken."

  De Witte geeft toelichting (video: HLNSport/Facebook)

  Tweets van Gent-volgers:

  Foto's: