• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois, De Bruyne en Hazard genomineerd voor Gouden Bal

  Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.

  Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois.

  Het Franse voetbalmagazine France Football heeft de 30 genomineerden bekendgemaakt voor de Gouden Bal 2018. Met Courtois, De Bruyne en Hazard zijn er drie Belgen bij.

  France Football gaf vandaag mondjesmaat (en in alfabetische volgorde) de namen van de 30 genomineerden vrij.

   

  Het eerste rijtje met 5 bestond uit Sergio Agüero, Alisson Becker, Gareth Bale, Karim Benzema en Edinson Cavani. Bij het volgende 5-tal hoorden Rode Duivels Courtois en De Bruyne, net als Cristiano Ronaldo, Roberto Firmino en Diego Godin. 

   

  Bij de vijf namen die nadien volgden, zat er nog een Rode Duivel bij. Eden Hazard kreeg hierbij het gezelschap van Antoine Griezmann, Isco, Harry Kane en N'Golo Kanté.

   

  Ook de Franse wereldkampioenen Hugo Lloris en Kylian Mbappé zijn geselecteerd. Naast hen stonden ook Mario Mandzukic, Sadio Mané en Marcelo in hetzelfde lijstje. Bij de daaropvolgende serie stonden enkele kleppers. Zo maken ook Lionel Messi, Luka Modric, Neymar, Jan Oblak en Paul Pogba kans op de Gouden Bal.

   

  Tot slot sijpelden de laatste namen binnen. Ook Ivan Rakitic, Sergio Ramos, Mohamed Salah, Luis Suarez en Raphaël Varane mogen meedingen naar deze prestigieuze prijs.

  3 december kennen we de winnaars

  Vorig jaar stonden met De Bruyne, Hazard en Dries Mertens ook al drie Belgen op de shortlist van de Ballon d'Or. Ronaldo volgde zichzelf op als winnaar voor Lionel Messi en Neymar. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van voetbaljournalisten.


  De winnaar van de Ballon d'Or, 's werelds meest prestigieuze individuele voetbalprijs, wordt op 3 december bekendgemaakt.

  Voor het eerst ook Gouden Bal voor vrouwen

  Voor het eerst zal ook een Gouden Bal voor vrouwen worden toegekend. De genomineerden zijn Lucy Bronze, Pernille Harder, Ada Hegerberg, Amandine Henry, Lindsay Horan, Sam Kerr, Fran Kirby, Saki Kumagai, Dzsenifer Marozsan, Amel Majri, Marta, Lieke Martens, Megan Rapinoe, Wendie Renard en Christine Sinclair. 

   

  De gloednieuwe Kopa Trofee bekroont dan weer de beste jonge speler. De tien genomineerden voor deze prijs zijn: Amadou Haidara, Justin Kluivert, Kylian Mbappé, Christian Pulisic, Rodrygo, Houssem Aouar, Patrick Cutrone, Trent Alexander-Arnold, Ritsu Doan en Gianluigi Donnarumma.

  De 30 genomineerden: