• home
 • video
 • pas verschenen

  Nina Derwael heeft haar (gehackte) Instagram weer zelf in handen

  Nina Derwael

  De eerste foto van Nina Derwael op haar account.

  Nina Derwael kan weer zelf foto's posten op Instagram. Het account van de Europese turnkampioene was gehackt.

  Foto van extreemrechtse beweging

  Twee weken geleden verscheen er plots een vreemde foto op de Instagram van Nina Derwael. Plots heette ze "eroglumertxz" en haar foto's waren allemaal gewist. In de plaats kwam er een beeld van een jongeman die voor een Turkse vlag met een machinegeweer poseerde. De tekst bejubelde de Grijze Wolven, een Turkse extreemrechtse beweging.

  Deze foto verscheen plots op de Instagram van Nina Derwael.

  "Account was gehackt"

  Nu heeft de Belgische topgymnaste haar Instagram terug. "Mijn account was gehackt", schrijft Nina Derwael, die voor haar volgers ook snel een video postte met haar oefening voor het wereldkampioenschap, eind deze maand in Qatar.