• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Het is duidelijk dat ik ook fouten gemaakt heb"

  AA Gent-manager Michel Louwagie.

  AA Gent-manager Michel Louwagie.

  Yves Vanderhaeghe is niet langer de coach van AA Gent. Manager Michel Louwagie, die door de fans in vraag gesteld werd, wil zichzelf niet geheel vrijpleiten. Voorzitter Ivan De Witte neemt Louwagie wel in bescherming en verklapt ook dat Gent iets wil doen tijdens de komende transferperiode.

  Michel Louwagie stak op de persconferentie na het ontslag van Yves Vanderhaeghe de hand ook in eigen boezem. "Als algemeen manager ben je mee verantwoordelijk. Het is duidelijk dat ik ook fouten gemaakt heb en er nog zal maken", vertelde Louwagie.

   

  "Voetbal is geen lineair verhaal. Ik hoop dat de supporters de jarenlange inspanningen ook in overweging nemen. We hebben de voorbije jaren toch een schitterend parcours afgelegd. Sportief, maar ook op het vlak van infrastructuur. Die investeringen mogen gezien worden."

   

  Het was in al die jaren niet de eerste keer dat Louwagie op de korrel genomen werd door de fans. "Als ik het goed heb, was het de 5e keer. Toch schrik je daar telkens weer van", geeft de manager toe.

  De Witte: "Er is budget om te corrigeren tijdens transferperiode"

  Voorzitter Ivan De Witte was er wel als de kippen bij om zich achter Louwagie te scharen. "Michel blijft de grootste waardering behouden van mezelf en van het bestuur. Wat deze club de laatste jaren bereikt heeft, was niet mogelijk geweest zonder zijn gigantische inspanningen. Daar moet iedereen zich goed bewust van zijn", sprak De Witte.

   

  "Tegen RC Genk hebben de spelers de club in de steek gelaten, inclusief de trainer. Maar in zo'n situatie is het nooit goed om te veel met de vinger in één richting te wijzen. En we zullen zelf ook eens bekijken om het een en ander te verbeteren."

   

  De Witte gaf ook nog mee dat zijn club niet zal stilzitten tijdens de transferperiode in januari. "Er zal gecorrigeerd worden en het goeie nieuws is dat we daarvoor ook over het nodige budget beschikken."