• home
 • video
 • pas verschenen

  Heupprothese moet Bart De Clercq (Wanty) weer in het peloton helpen

  Twee operaties hebben nog geen soelaas gebracht voor de 32-jarige De Clercq.

  Bart De Clercq moet opnieuw onder het mes. De renner onder contract bij  Wanty-Groupe Gobert liep dit voorjaar een zware heupbreuk op. "Het enige wat me nog rest, is mijn heup volledig vervangen", aldus De Clercq.

  De Clercq maakte dit jaar de overstap van Lotto-Soudal naar Wanty, maar veel plezier heeft hij daar nog niet aan beleefd. De klimmer liep namelijk al op 1 januari een heupbreuk op tijdens een val op training. 

   

  Sindsdien volgden al twee operaties, maar die brachten niet het nodige beterschap. Voor De Clercq is er nog maar 1 optie: een heupprothese.

   

  "We alles geprobeerd om mijn heup te redden na mijn zware crash. Jammer genoeg is op dit moment de enige overblijvende oplossing om mijn heup volledig te vervangen. Dit betekent een nieuwe operatie volgende week. Maar ik zal terugvechten voor een plaats in het peloton!", zei de renner op Twitter.

   

  De Clercq, die in 2011 nog een bergrit won in de Giro, heeft bijgevolg nog geen enkele koers gereden in het shirt van zijn nieuwe werkgever.