• home
 • video
 • pas verschenen

  Eritrees klimtalent Kudus verkast van Dimension Data naar Astana

  " "

  De 24-jarige Kudus reed al 4 keer de Vuelta.

  De Eritreeër Merhawi Kudus rijdt in 2019 voor Astana. Na drie seizoenen verlaat het 24-jarige klimtalent Team Dimension Data.

  Astana-manager Aleksander Vinokoerov is tevreden met de transfer: "Kudus is een heel jonge en ambitieuze renner. Ik ben heel benieuwd hoe ver hij het kan schoppen."

   

  "Hij is een klimmer met tijdritcapaciteiten. Hij is een aanwinst voor onze kern in de grote rondes. Tegelijkertijd moet hij ook nog wat zijn weg zoeken in het peloton. Bij Astana heeft hij de tijd om te groeien en zichzelf te tonen."


  De Eritrese kampioen stond al 4 keer aan de start van de Vuelta, waarin hij vorige maand 31e eindigde. Enkele weken eerder was hij 7e in de Ronde van Burgos. Vorig jaar eindigde Kudus 2e in een Vuelta-rit, achter zijn nieuwe ploegmaat Aleksej Loetsenko. In 2017 won hij ook de jongerentrui in de Ronde van Oman, waarin hij 4e werd achter Ben Hermans.