• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt over Parijs-Tours: "Maak aparte Gravel Cup voor liefhebbers"

  Ook De Gendt is geen fan van grindwegen in wegraces.

  De vernieuwde finale van Parijs-Tours blijft voor verdeelde meningen zorgen. Quick-Step Floors is alvast geen fan, en ook Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) geeft openlijk toe geen affectie te hebben met de steeds opkomende trend aan grindwegen in wegraces.

  "Persoonlijk hou ik niet zo van de trend waarbij organisatoren steeds meer grindwegen in het parcours stoppen", liet de renner weten op Twitter. "Ik kan me echter wel inbeelden dat er renners van dit werk houden."

   

  Daarom geeft De Gendt zelf een suggestie. "Waarom wordt er geen apart klassement opgesteld met enkel daarin grindraces? Ik voel het ontstaan opkomen van een Gravel Cup", aldus De Gendt.

  "Oh wacht, dat is veldrijden"

  De bergkoning van de voorbije Vuelta vond ook de tijd om in de hele discussie een grapje te maken. "Organisatoren willen meer spektakel door de race in te korten tot een uurtje, de renners over grindwegen te laten rijden en balkjes in te voeren. Oh wacht, dat heet veldrijden natuurlijk."

  "Er moest niets veranderd worden aan Parijs-Tours"

  Aan de andere kant begrijpt De Gendt ook wel dat sprintraces van meer dan 200 kilometer vrij saai kunnen zijn. "Maar ik ben van mening dat Parijs-Tours niet saai was. De organisatie hoefde niets te veranderen."

   

  Tot slot gaf de renner een laatste suggestie, die deze keer ook wat in zijn eigen kraam paste. "Kort vlakke ritten in tot een goeie 150 kilometer. Dan hebben de aanvallers meer kansen."