• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax-spelertje houdt bal 2.245x hoog, maar moet stoppen omdat match begint

  " "

  Op Twitter gaat rond dat in 2015 al eens 2.880 werd geteld.

  Dan mag je al eens je kunstjes tonen, maar doe je het te goed. Een 10-jarige jeugdspelertje van Ajax moest stoppen met de bal hooghouden, omdat anders de aftrap in het gedrang kwam. Bekijk hieronder ook nog eens de beelden van een 13-jarige Boussoufa, die in 1997 een record neerzette.

  Het is een traditie bij Ajax: jeugdspelertjes die voor de aftrap en tijdens de rust hun jongleertrucs showen aan het publiek in de Johan Cruijff Arena. Maar Sean Steur van de U11 bleef gistermiddag voor Ajax-AZ maar ballen: toen de aftrap van 15u naderde, werd hem gevraagd te stoppen. Daar gingen de fans evenwel niet mee akkoord: een fluitconcert weerklonk.

   

  Het jongetje had op dat moment liefst 2.245 keer de bal hooggehouden. Een clubrecord, aldus Ajax. Maar op Twitter kwamen er reacties dat in 2015 al eens 2.880 keer werd geteld.

  Fluitconcert van fans omdat Steur moet stoppen:

  Een 13-jarige Mbark Boussoufa deed het Steur voor

  De ex-Gent- en -Anderlecht-voetballer kwam in 1997 tot 900, een flinke verbetering van het toenmalige record. Bekijk hieronder de beelden en een interview van toen.