• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen verrassing: Vanderhaeghe betaalt het gelag bij AA Gent

  Gent neemt afscheid van Yves Vanderhaeghe.

  Yves Vanderhaeghe is niet langer de trainer van AA Gent. Vanderhaeghe betaalt de rekening voor de tegenvallende competitiestart van de club. De zware 1-5-nederlaag tegen RC Genk was de druppel voor het Gentse bestuur. "Dit is spijtig, maar het is de beste beslissing", denkt voorzitter Ivan De Witte.

  Het ontslag van Yves Vanderhaeghe hing al een tijdje in de lucht. Het voetbal van Gent was ondermaats en Vanderhaeghe kreeg de trein maar niet op de rails. Na de 1-5-nederlaag tegen RC Genk heeft de club de knoop doorgehakt. De samenwerking met de trainer wordt met onmiddellijke ingang beëindigd.

   

  "KAA Gent wenst Yves Vanderhaeghe te bedanken voor het mooie werk dat hij vorig seizoen heeft geleverd met als resultaat een 4e plaats en Europees voetbal. We wensen hem dan ook alle succes toe in zijn verdere carrière", klinkt het in een mededeling van de club.

  Louwagie: "Het is duidelijk dat ik ook fouten heb gemaakt"

  De Witte: "Spijtig, maar beste oplossing"

  Voorzitter Ivan De Witte geeft bij Sporza meer uitleg over het ontslag van Yves Vanderhaeghe. "Ik heb deze beslissing met enige spijt genomen, want ik vind nog altijd dat Yves vorig jaar een geweldige prestatie geleverd heeft door de club van de 14e naar de 4e plaats te loodsen", vertelt De Witte.

   

  "Ik was graag met hem doorgegaan, maar een en ander wees erop dat de samenwerking heel moeilijk geworden was. Dit was voor alle partijen wellicht de beste oplossing."

   

  Het hoofd van Vanderhaeghe lag al enkele weken op het kapblok. Toch sprak AA Gent niet openlijk zijn steun uit. "Ik heb dikwijls op het punt gestaan om dat te doen, maar in voetbal is dat een moeilijk statement. Als je dan 2 of 3 keer verliest, word je meteen geconfronteerd met je uitspraken."

   

  De Witte wil snel werk maken van een opvolger voor Vanderhaeghe. "We hopen dat deze week nog te finaliseren, zodat er een nieuwe trainer is als de spelers terugkeren van de interlandbreak. We hebben nog niet gesproken met iemand, maar we hebben wel nagedacht over wat we zouden doen. Het zou onverantwoord zijn om je niet voor te bereiden op een eventuele slechte afloop."

  De Witte: "Samenwerking met Vanderhaeghe was zeer moeilijk geworden"