• home
 • video
 • pas verschenen

  Parijs-Tours 2.0: Quick-Step komt niet meer terug, Naesen: "Ben geen Van Aert"

  Sørgen Kragh Andersen won gisteren een bewogen Parijs-Tours.

  De vernieuwde finale van Parijs-Tours deed heel wat stof opwaaien. Letterlijk en figuurlijk, want de grindwegen door de wijngaarden vielen niet bij iedereen in de smaak. Patrick Lefevere dreigt zijn ploeg thuis te houden, Oliver Naesen is "geen Van der Poel of Van Aert" en de organisatie overweegt aanpassingen.

  Lefevere: "Niets te maken met wegwielrennen"

  De Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere zette de voorbije jaren Parijs-Tours op zijn palmares, maar dit jaar moest de Belgische formatie vrede nemen met de tweede stek van Niki Terpstra.

   

  Lefevere was duidelijk geen fan van de parcoursaanpassingen. Na een festival aan lekke banden reageerde hij geprikkeld op Twitter. "Ook al winnen we, dit wordt onze laatste deelname aan deze koers", schreef Lefevere tijdens de finale. "Dit heeft niets te maken met wegwielrennen."

  Naesen: "We zijn geen veldrijders"

  Oliver Naesen (AG2R) eindigde 4e. "Dat is een mooi resultaat, maar geef mij toch maar het oude parcours. Wij zijn geen veldrijders", reageerde de ex-Belgische kampioen.

   

  "Voor mij was dit een beetje overdreven. We zijn geen Mathieu van der Poel of Wout van Aert. Dit was al een mooi parcours, een schone koers waar ofwel de sprinters hun kans konden gaan of aanvallers. Niet elke koers moet een Tro Bro Leon (Franse eendagskoers over onverharde wegen, red) worden."

   

  "Er lagen echt grote keien en ik gleed voortdurend uit. Het was misschien mooi op tv om naar te kijken, maar niet echt fijn voor ons om over te koersen. Het is goed dat ze het eens geprobeerd hebben, maar wij zijn geen veldrijders, dat hoeft niet echt."

   

  Ook Philippe Gilbert (8e) deelde in de malaise met een lekke band. "Wij hebben met de ploeg niet verkend. Maar ook teams die wel verkend hadden, kregen af te rekenen met veel lekke banden. Voor mij was dit bijna een mountainbikewedstrijd. We hebben geen aangepast materiaal voor zo'n koers. ASO moet zijn conclusies trekken."

  Sportief directeur: "Er waren misschien te veel grindstroken"

  Bij wedstrijdleider Thierry Gouvenou was er enthousiasme én begrip voor de reacties uit het peloton. "Sommige stroken waren op het randje. Ik ben tevreden met het koersverloop, maar ik ben me ook bewust van de rol die de lekke banden gespeeld hebben. Er waren misschien wat te veel grindstroken. Dat gaan we bijstellen."

   

  "Met de grindstroken hebben we wel iets interessants toegevoegd", onderstreepte Gouvenou. "We hebben Parijs-Tours zo een punchy karakter gegeven. Ik heb in dit opzicht heel veel positieve boodschappen gekregen."

  Sep Vanmarcke: "Ik vond de finale leuk"