Ga naar de inhoud

Marquez slaat toe in de laatste bocht

 zo 7 oktober 2018 10:23
Marc Marquez
Marc Marquez snijdt een bocht aan op het racecircuit in Buriram.

De Spaanse motard Marc Marquez (Honda) heeft ook de Grote Prijs van Thailand naar zijn hand gezet. Dankzij zijn 7e zege van het seizoen staat hij weer een stap dichter bij de eindoverwinning in het MotoGP-kampioenschap.

Marc Marquez heeft in Thailand moeten knokken voor de zege. Hij begon vanaf de pole, maar in de eerste ronde zag hij de Italianen Rossi en Dovizioso voorbijflitsen.

 

Rossi hield het niet vol aan de kop van de wedstrijd, maar Dovizioso was een taaiere klant. Wat Marquez ook probeerde, de Italiaan had altijd een antwoord klaar. Tot hij in de allerlaatste bocht de Ducati te slim af was.

 

De Spanjaard vierde zijn 7e seizoenszege met een wheelie. Op 4 races van het einde leidt hij met een bonus van 77 punten op eerste achtervolger Dovizioso.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag GP Thailand

  1. Marc Marquez (Spa-Honda) - in 39'55"722
  2. Andrea Dovizioso (Ita-Ducati) - op 0"115
  3. Maverick Viñales (Spa-Yamaha) - 0"270
  4. Valentino Rossi (Ita-Yamaha) - 1"564
  5. Johann Zarco (Fra-Yamaha) - 2"747

 

Xavier Siméon (Ducati) finishte als 18e. De Belg scoorde nog geen WK-punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.