• home
 • video
 • pas verschenen

  "We worden kampioen" versus "Worstelen met vertrouwenscrisis"

  Voor het seizoen in 1B werden Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen genoemd als de grote titelfavorieten, maar na 9 speeldagen ziet het verhaal er net iets anders uit. KV Mechelen klopte OHL gisteren overtuigend en is leider. De Leuvenaars bengelen helemaal achteraan met amper 6 op 27.

  Bekijk de samenvatting van de wedstrijd

  Op speeldag 1 eindigde de clash tussen OHL en KV Mechelen nog op een 1-1-gelijkspel, maar gisteren werden de bezoekers van de mat gespeeld in Mechelen. Het werd 3-0. Bekijk de hoogtepunten hieronder.

  De Mechelse fans weten het zeker: "We worden kampioen"

  Na een slome seizoensstart is KV Mechelen net op tijd onder stoom gekomen. De club staat (voorlopig) op kop in de eerste periode. De degradant uit 1A kan ook nog rekenen op heel wat supporters en die wisten het gisteren na de match zeker. "We worden kampioen, daar is niets aan te doen", weerklonk in de tribunes.

   

  Trainer Wouter Vrancken bleef na de match iets rustiger. "De periodetitel? Daar moeten we nu nog niet over nadenken. We moeten nu genieten van deze prestatie en dit volgende week weer herhalen, met dezelfde spirit en dezelfde goesting. Dan kan je ver komen."

  Een heel ander verhaal bij OHL: "Dit is voor iedereen een zware periode"

  Bij Oud-Heverlee Leuven hebben ze een omgekeerde beweging gemaakt. Daar gaat het van kwaad naar erger. Na een 1 op 18 klinkt het gemor bij de supporters luider en luider. Geen overwinningsgezangen bij de Leuvense fans, maar "Pearson out". 

   

  "Op een bepaald punt zal mijn job ook bedreigd worden. Ik zit al heel lang in het voetbal. Ik ben realistisch", zei de trainer na de match in zijn bekende rustige stijl. "Ik weet niet of het bestuur nerveus wordt. De vraag is of ze nog voldoende vertrouwen hebben in mij om deze job tot een goed einde te brengen."

   

  Volgens Jellert Van Landschoot staan de spelers nog achter de trainer. "We moeten niet naar hem kijken, maar naar onszelf. We laten hem elke week in de steek. Dit is voor iedereen een zware periode. Ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt. Ik zat vol vertrouwen in het begin van het seizoen, maar de laatste weken is het altijd hetzelfde liedje. Het is dringend tijd dat we wakker worden."

   

  "Dit team kan een goeie prestatie neerzetten", houdt Pearson vol. "We tonen het gewoon niet. Je ziet gewoon dat veel spelers worstelen met een vertrouwenscrisis. Daar is geen eenvoudige oplossing voor. We spelen zonder vertrouwen en zo maak je nooit kans op een overwinning."