• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Als het morgen regent in Londen is het mijn fout"

  Mourinho

  Mourinho: "Ik hoop dat de jacht op mijn persoon stopt"

  Na de nipte zege tegen Newcastle lijkt het hachje van José Mourinho voorlopig gered, al is hij de commentaren ook stilaan beu. "Ik hoop dat de jacht op mijn persoon stopt", klinkt het bij de manager van Manchester United.

  "Deze situatie maakt me beter als mens"

  Manchester United leek tegen Newcastle opnieuw af te stevenen op een nederlaag, maar in de laatste 20 minuten ging het van een 0-2-achterstand nog naar een 3-2-winst. "De tweede helft gaven de spelers echt alles", vertelt Mourinho net na de zege op Old Trafford.

   

  "Het gaat niet om mij, niet om de spelers, maar om de club. Het is ridicuul dat de spelers voor mij zouden spelen. Ze spelen niet voor hun manager, maar voor hun club. Als ze voor hun manager spelen, zijn het geen professionals. Ik hou er zelfs niet van dat de fans mijn naam zingen, wel die van de club."

   

  "Ik ben 55 jaar en ondanks alles is dit de eerste keer dat er zo op mij gejaagd wordt. Ik hoop dat die jacht op mijn persoon stopt. Ik ben volwassen, ik kan ermee omgaan en overleef dit wel, maar sommige jongens kunnen dat niet. Marcus Rashford leek wel verdrietig op het veld te staan en Scott McTominay stond vol angst aan de aftrap. De manier waarop we de wedstrijd begonnen was veel te paniekerig. Elke bal in ons strafschopgebied kon wel een eigen doelpunt worden."

   

  Toch ziet Mourinho ook een positieve kant. "Het leven bestaat uit ervaringen, sommige zijn nieuw en sommige zijn "déjà vu". Deze situatie is nieuw, maar dit maakt me niet enkel beter als coach, ook als mens."

  Als de spelers voor hun manager spelen, zijn het geen professionals. Ik hou er zelfs niet van dat de fans mijn naam zingen, wel die van de club.

  José Mourinho

  "Als het morgen regent in Londen is het mijn fout"

  In de tweede helft tegen Newcastle leek United een ware metamorfose te hebben ondergaan. "Bij de rust hebben we een goed gesprek gehad. We beloofden niet om de wedstrijd te winnen, wel om alles te geven, zonder de druk om te winnen", gaat de United-coach voort.

   

  "Ook al zou de wedstrijd op 2-2 zijn geëindigd, dan nog had ik een goed gevoel. Niemand kan beloven om wedstrijden te winnen, maar een professional kan wel beloven om alles te geven en dat hebben mijn spelers in de tweede helft gedaan."

   

  Ondanks de winst lijkt de positie van Mourinho bij United nog steeds niet zeker. Op die geruchten wist hij uit te pakken met enkele leuke vergelijkingen. "Een vriend zei me vanochtend nog dat als het morgen regent in Londen, het mijn fout is. Als er morgen problemen zijn met de Brexit, dan is het mijn fout. Ik moet gewoon klaar zijn op alles dat op me afkomt."

   

  "Ik zie veel gekkigheden en er wordt veel op de man gespeeld in het voetbal, soms te veel. Training geven is het leven waarvan ik houd en waarvan ik als kind droomde en ik zal blijven werken tot op mijn laatste dag", besluit de Portugees.

  José Mourinho

  José Mourinho: "Er wordt veel op de man gespeeld in het voetbal, soms te veel."