• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische renner Jimmy Duquennoy (23) overleden na hartfalen

  Jimmy Duquennoy

  Jimmy Duquennoy in actie op de kasseien van Parijs-Roubaix.

  Het wielerpeloton heeft opnieuw een jonge renner verloren. Jimmy Duquennoy, een renner van 23 uit Doornik, is onverwacht overleden. Hij zou thuis gestorven zijn na een hartfalen. Duquennoy reed voor WB Aqua Protect Veranclassic.

  "Geen enkele abnormaliteit"

  De wielerwereld ontdekte Duquennoy tijdens Parijs-Roubaix. De renner van WB Aqua Protect Veranclassic glipte bij zijn eerste deelname meteen mee in de vroege vlucht. Zijn erelijst bij de profs was nog leeg. Dit seizoen was zijn beste uitslag een 10e plaats in Dwars door West-Vlaanderen.

   

  "Woensdag na de Münsterland Giro is het hele team samen naar België gereisd", vertelt sportief directeur Frédéric Amorison aan RTBF. "Alles ging goed met hem. Dit is verschrikkelijk nieuws."

   

  De 23-jarige Duquennoy overleed thuis in zijn zetel na een hartfalen. De hulpdiensten konden hem niet meer redden. "Zijn testen voor het seizoen vertoonden geen enkel abnormaliteit." Na dit seizoen zou zijn contract bij WB Aqua Protect Veranclassic niet verlengd worden. "Maar hij had zin in zijn nieuw leven. Hij wou bij een amateurploeg in Frankrijk gaan rijden."

   

  "Het was een heel joviale, open en vriendelijke jongeman", rouwt zijn ploeg op Facebook. "Het hele team leeft mee met zijn familie en vrienden."

  Enkele reacties op het trieste nieuws uit de wielerwereld