• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel wint eerste juniorenkoers in regenboogtrui niet

  Remco Evenepoel.

  Evenepoel mag zijn regenboogshirt stilaan inwisselen voor een truitje van Quick-Step.

  Remco Evenepoel heeft zijn regenboogtrui laten bewonderen in de juniorenkoers in Heestert (West-Vlaanderen). De 18-jarige Evenepoel, die volgend seizoen prof wordt, werd tweede in zijn eerste koers na het WK. Het was de laatste koers waarin Evenepoel zijn juniorentrui kon tonen, al werkt de dubbele wereldkampioen dit seizoen ook nog de Chrono des Nations (tijdrit) af.

  De overwinning in Heestert was voor Fabio Van den Bossche, die Remco Evenepoel in de sprint klopte. Het was de enige kans voor wielerliefhebbers om Evenepoel in eigen land aan het werk te zien in zijn regenboogtrui.

   

  "Als je  wereldkampioen bent, moet je die trui toch eens tonen. Daar doe je het voor", zei de kersverse wereldkampioen aan Sporza. "Ik heb ervan genoten. In de sprint win ik meestal niet. Dat werd nog eens bewezen vandaag."