• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael loodst België naar zege in drielandencompetitie

  De Belgische vrouwen winnen in Varsenare.

  De Belgische turnmeisjes, aangevoerd door Nina Derwael, hebben in Varsenare een interland gewonnen voor Nederland en Roemenië. De Belgische jongens werden in Gent derde (en laatste) na Frankrijk en Nederland. Beide wedstrijden kaderden in de voorbereiding op het WK, dat van 25 oktober tot 3 november plaatsvindt in Doha (Qatar).

  De Belgische meisjes pakten na vier onderdelen (sprong, brug, balk en vloer) de zege met 162,200 punten voor Nederland (157,050 punten) en Roemenië (151,250 punten).

   

  Individueel scoorde Derwael (55,550 punten) het beste voor de Nederlandse Naomi Visser (53,900 punten) en Axelle Klinckaert (53,400 punten). De top vijf werd vervolledigd door de Roemeense Denisa Golgota (52,550 punten) en Maellyse Brassart (52,350 punten). Naast Derwael, Klinckaert en Brassart bestond de Belgische ploeg uit Senna Deriks, Julie Meyers, Rune Hermans en Dorien Motten.

   

  Bij de jongens was de winst na zes onderdelen (vloer, paard, ringen, sprong, brug en rekstok) met 251,150 punten weggelegd voor Frankrijk. Nederland werd tweede met 248,650 punten, België derde met 248,150 punten.

   

  Op het WK in Qatar leveren de drie podiumplaatsen een ticket voor de landencompetitie op de Spelen op. De overige tickets worden op het WK van 2019 uitgedeeld. 

  Enkele tweets: