• home
 • video
 • pas verschenen

  De Kerpel (70): "Over 10 jaar boks ik nog een kamp"

  Freddy De Kerpel en Ismail Abdoul

  Freddy De Kerpel: "We hebben serieus doorgeknokt."

  Freddy De Kerpel heeft zijn 70e verjaardag in de ring gevierd. "Waarom niet? Ik doe graag dingen die niemand doet", reageert de bokser, die nog erg scherp staat. "Scherper dan ik", getuigt zijn tegenstander Ismail Abdoul.

  "Nooit gedacht dat ik zo oud zou worden"

  In juni is Freddy De Kerpel 70 geworden, gisteren stapte hij nog eens in de ring. "Waarom niet? Omdat ik het nog kan. Niemand heeft me dat ooit voorgedaan op zijn 70e en ik ben iemand die graag doet wat niemand anders doet", grijnst hij voor de kamp tegen Ismail Abdoul (42).

   

  "Ik werk nog dag in dag uit aan mijn conditie. Anders was dit een mission impossible. Ik ben niet meer de Freddy van de jaren 70, maar voor mijn leeftijd boks ik wel nog op mijn best."

   

  "Toen ik 25 was, had ik nooit gedacht dat ik zo oud zou worden", lacht De Kerpel. "En zeker niet dat ik nog zou boksen."

  De Kerpel incasseert salvo van Abdoul en deelt dan uit

  Freddy De Kerpel liet gisteravond in Gent zien dat hij het nog altijd kan. Tegen Ismail Abdoul werkte hij 4 rondes van 2 minuten af. De Kerpel incasseerde klappen, maar hij deelde ook uit.

  "Over 8 of 10 jaar nog eens"

  "We hebben serieus doorgeknokt en er meer dan een demonstratiematch van gemaakt. Schijnboksen was het zeker niet", reageert Freddy De Kerpel.

   

  "We hadden vooraf afgesproken dat we 4 rondes zouden boksen. Meer lukt niet, omdat ik dan moe word en fouten begin te maken."

   

  Smaakt dit naar meer? "Hopelijk sta ik hier over 10 jaar terug," lacht De Kerpel, die in 1978 zijn laatste officiële kamp bokste. "Of over 8 jaar wanneer Ismail zijn 50e verjaardag viert."

  Abdoul: "Een hele eer om tegen Freddy te boksen"

  "Ik heb erg genoten", reageert Ismail Abdoul. "Het was een eer om tegenover Freddy te staan. Hij is een atleet van 70 jaar die scherper staat dan ik".

   

  "Chapeau voor hem. Als ik zou oud mag worden zal het me niet meer lukken om op dit niveau te boksen. Ik heb tegen veel jongere tegenstanders gestaan die lang niet zijn klasse hebben."

   

  Zelf bokst Abdoul niet meer. "Ik onderhoud mijn conditie met lopen, maar in de boksclub kom ik niet meer", vertelt hij. "Tenzij Freddy over 10 jaar nog een keer wil afspreken. En dat zie ik nog gebeuren ook."