• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwijgzame Mourinho: "De resultaten zijn onaanvaardbaar, we kunnen veel beter"

  " "

  Mourinho zag ook iets positiefs: "Verloren maar 1 van onze laatste 7 duels."

  De persconferentie van Manchester United vandaag was maar van heel korte duur. Een norse José Mourinho gaf toe dat de huidige vorm van zijn team onaanvaardbaar is. De Portugees weigerde nadien op vragen te antwoorden.

  Mourinho heeft een slechte week achter de rug: vorig weekend 3-1-verlies bij West Ham en midweeks in de Champions League thuis een 0-0 tegen Valencia. Voeg daarbij nog de ruzies met vedetten Pogba, Valencia en Sanchez.

   

  United staat pas 10e in de Premier League met 10 punten (op 21). Vanwaar die slechte vorm? "Om heel wat verschillende redenen", was Mourinho's antwoord. Hij weigerde dieper op de zaak in te gaan en beantwoordde ook geen vragen of en hoe hij het tij zou keren.

   

  De geplaagde trainer besefte dat het van vitaal belang is dat er zaterdag thuis van Newcastle gewonnen wordt. De laatste thuiszege in de Premier League dateert al van de eerste speeldag. "In heel wat kampioenschappen zijn de klassementen van september en oktober totaal anders dan die op het eind van het seizoen. Maar we zitten in een positie waarin we veel beter kunnen doen."

   

  "We hebben dringend punten nodig. Punten die we vooral verloren hebben in de laatste 2 duels, waarin we maar 1 op 6 haalden."

  "Verloren maar 1 van onze laatste 7 matchen"

  Mourinho zag wel nog iets positiefs: "We hebben thuis nog maar 1 keer verloren en ook in de laatste 7 wedstrijden pakten we maar 1 keer geen punten. We proeven dus niet de zure smaak van de nederlaag, maar voelen ook niet het geluk van de overwinning. Daarom is het belangrijk zaterdag te winnen. Het zal wel moeilijk worden, want Newcastle is altijd goed georganiseerd en hun coach (Rafael Benitez, red) goed voorbereid op de tegenstander."