• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde won nog nooit in Lombardije. Lukt het wel in de regenboogtrui?

  Valverde op het podium in Innsbruck.

  Alejandro Valverde zal dit seizoen nog minstens drie keer te zien zijn in zijn regenboogtrui. De 38-jarige Spaanse wereldkampioen zal zijn wereldtrui een eerste keer tonen in Tre Valli Varesine (1.BC) op 10 oktober, waarna hij ook nog Milaan-Turijn (1.BC) en de Ronde van Lombardije (WT) rijdt.

  Valverde won de Ronde van Lombardije nog nooit

  Valverde reed vorige week zondag naar zijn eerste wereldtitel bij de profs in Innsbruck. De Spanjaard klopte in de sprint de Canadees Michael Woods en de Fransman Romain Bardet. Na 6 podiumplaatsen in het verleden stond hij voor het eerst op het hoogste treetje van het WK-podium.

   

  De regenboogtrui zal dit seizoen nog minstens drie keer te zien zijn in het peloton. Valverde verschijnt voor zijn ploeg Movistar aan de start van de Italiaanse ééndagswedstrijden Tre Valli Varesine, Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. Dat bevestigde de Spaanse WorldTour-formatie vandaag.

   

  Valverde kon de Ronde van Lombardije, de laatste grote wielerklassieker van het seizoen, nog nooit winnen. Hij werd twee keer tweede (2013 en 2014), één keer vierde (2015) en één keer zesde (2016). 

  Tweet: