• home
 • video
 • pas verschenen

  Roompot-Charles heeft zijn kern rond met Boy van Poppel en Lammertink

  " "

  Boy van Poppel is aan zijn 5e seizoen bezig bij Trek.

  De Nederlandse renners Boy van Poppel (30), Maurits Lammertink (28) en Justin Timmermans (22) zijn de 16e, 17e en 18e naam voor Roompot-Charles. Daarmee heeft de nieuwe fusieploeg haar huiswerk voor 2019 af.

  Boy van Poppel, de oudere broer van LottoNL-Jumbo-renner Danny, reed sinds 2014 bij Trek. "Ik heb de afgelopen 6 jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Af en toe kreeg ik mijn sprintkans, maar dan is het altijd even wennen."

   

  "Ik kijk vooral uit naar het voorjaar, dat is mijn specialiteit. Wie weet kan ik in Gent-Wevelgem of Kuurne-Brussel-Kuurne wel meedoen voor de prijzen. Mijn hoofddoel ligt bij dergelijke eendagswedstrijden."

   

  Lammertink keert terug naar Roompot, waar hij van 2015 tot 2016 al rondreed, vooraleer naar Katjoesja te gaan. Hij zorgde trouwens voor de allereerste zege van Team Roompot met ritwinst in de Ronde van de Limousin in 2015.

  De Bie, Van Staeyen en Boom bij Roompot: "Klaar voor 2019"

  Roompot-Charles, ontstaan uit de fusie van Roompot en Veranda's Willems-Crelan, heeft nu 18 renners onder contract. Wout van Aert verbrak zijn contract, Sean De Bie en Michael Van Staeyen zijn nu de bekendste Belgen.

   

  Voorts rijden ook onze landgenoten Mathias De Witte, Senne Leysen, Arjen Livyns en Stijn Steels bij Roompot-Charles, dat met Lars Boom nog een interessante Nederlander binnenhaalde.

   

  Manager Michael Zijlaard: "We hebben de laatste weken hard moeten werken met het team, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat. We beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de WorldTour komen, aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda's Willems-Crelan en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019."