• home
 • video
 • pas verschenen

  Bokskamp tussen De Kerpel (70) en Abdoul (42) eindigt onbeslist

  Freddy De Kerpel

  De Kerpel: "Ik was bloednerveus voor de kamp."

  Op het 22e Gentse Boksgala is er geen winnaar uit de bus gekomen bij de demonstratiewedstrijd tussen de Gentse bokslegende Freddy De Kerpel en Ismail Abdoul. "Dit was geen lachertje", zei De Kerpel achteraf.

  Het 22e Gentse Boksgala had met kampen tussen Kevin Ongenae en Kevin Vanderheyden (Belgische titel middengewichten) en Meriton Karaxha en Steve Jamoye (Beneluxtitel weltergewichten) 2 titelmatchen op het programma, maar de échte blikvanger en publiekstrekker was de "comeback" van Freddy De Kerpel.

   

  De Kerpel werd enkele maanden geleden 70 jaar, maar stapte toch nog eens in de ring om de ook al gestopte Ismail "Cool" Abdoul partij te geven. Het werd een heel aanvallende kamp, waarbij Abdoul in de 4e en laatste ronde even tegen het canvas ging. Toch beslisten de scheidsrechters dat de wedstrijd onbeslist eindigde.

   

  Na de match kreeg De Kerpel een gouden bokshandschoen als lifetime achievement award uit handen van de Italiaan Domenico Adinolfi. Die versloeg onze landgenoot in 1975 in een kamp om de Europese titel.

  De Kerpel: "Zeer mooi verjaardagscadeau"

  De jaren lijken geen vat te hebben op Freddy De Kerpel, die de voorbije weken keihard getraind had en dan ook scherp als een mes oogde. "Ik houd hier een fantastisch gevoel aan over."

   

  "Dit was zeker geen lachertje. Ismail en ik hebben er lekker op los gemept. Maar ik ben zo tevreden dat ik dit heb kunnen doen. Dit was een zeer mooi verjaardagscadeau."

   

  "Voor de kamp was ik bloednerveus. Zeker met deze grote opkomst. Maar alles heeft mijn verwachtingen ingelost. Ik ben een zeer tevreden man."

  Het journaal: De Kerpel viert zijn 70e verjaardag in de ring

  Freddy De Kerpel staat nog altijd scherp als een mes