• home
 • video
 • pas verschenen

  Groeibriljant Bernal tekent voor 5 jaar (!) bij bij Team Sky

  Egan Bernal.

  Egan Bernal heeft een nieuwe verbintenis ondertekend bij Team Sky. Hij ligt tot het einde van 2023 vast bij de Britse ploeg.

  Egan Bernal is wereldwijd een van de meest belovende wielertalenten. De 21-jarige Colombiaan maakte in juli zijn debuut in de Tour de France en loodste zijn ploegmaat Geraint Thomas op die manier mee naar de eindoverwinning.

   

  Met zijn nieuwe contract voor 5 jaar kan de klimmer in alle rust groeien. "Ik ben heel gelukkig met deze nieuwe verbintenis. Ik weet dat 5 jaar een lange periode is in het wielrennen, maar het team is me genegen. Het geeft me alles wat ik nodig heb."

   

  "Ik wil me ontwikkelen als renner, leren van mijn ploegmaats en een sleutelpion in het team worden. Ik kan me geen betere ploeg wensen dan Team Sky."

  "Onze kopman de komende jaren"

   "Egan heeft het in zich om in de toekomst de grootste koersen ter wereld te winnen", verklaart teamleider Dave Brailsford. "Egan is onderdeel van de nieuwe generatie van Team Sky. Hij is onze kopman voor de komende jaren."

  Tweets: