• home
 • video
 • pas verschenen

  Axelle Dauwens keert na 2 jaar terug uit Denemarken

  Hordeloopster Axelle Dauwens heeft een punt gezet achter haar avontuur in Denemarken, maar achter haar atletiekcarrière zet ze nog geen punt. Dauwens keert terug naar haar oude coach Philip Gilson.

  Axelle Dauwens was een van de coming ladies van de Belgische atletiek. Op het EK van 2014 werd ze 7e op de 400 meter horden, daarna nam ze ook deel aan de Spelen in Londen. Om de lat nog hoger te leggen, trok Dauwens naar Denemarken, naar de vermaarde coach Mikkel Larsen. Maar dat pakte verkeerd uit.

   

  In plaats van progressie kende Dauwens een terugval. Zo kon ze zich zelfs niet plaatsen voor het afgelopen EK. De hordeloopster overwoog om te stoppen, maar pikt nu toch weer de draad op bij haar oude coach Philip Gilson.

   

  "Afgelopen maandag ben ik al gestart met de trainingen", zegt de 27-jarige Dauwens, die hoopt een goeie winter te draaien om daarna te evalueren of ze nog doorgaat met topsport.