• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-fans over crisis: "Verkeerde keuzes, bestuur staat niet op"

  "Iedereen doet zijn best, maar het is niet genoeg."

  De fans van Anderlecht moeten de kelk tot de bodem ledigen. De ene uitschuiver is nog niet verteerd of de volgende mokerslag overvalt hen. Sporza peilde na RSCA-Dinamo Zagreb bij enkele supporters naar hun gevoel.

  "12 op 15 halen! Zo niet, dan nieuwe trainer"

  "Het is crisis, ja", zegt supporter Nico. "We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar daarna ging het bergaf, met de Europese nederlagen, de bekeruitschakeling tegen Union enzovoort. Tegen Zagreb zat dan ook nog eens alles tegen..."

   

  "Hein Vanhaezebrouck maakt soms verkeerde keuzes, maar ik denk dat er gewoon te weinig kwaliteit in de spelerskern is. Is het een slecht aankoopbeleid? Ik las in Het Laatste Nieuws over een verdediger die voor 2 miljoen euro nu in Nederland en de Champions League de pannen van het dak speelt terwijl wij spelers kopen voor 8 miljoen die beperkt presteren."

   

  "Wie ik zwak vind? Milic, Makarenko,... Iedereen doet zijn best, maar het is niet genoeg. Oktober is een heel belangrijke maand. Nu moeten ze presteren. Er moet 12 op 15 gehaald worden. Als dat niet lukt, moet er een andere trainer komen. Jammer genoeg voor Hein."

  "We zien geen goesting op het veld"

  "Het is vooral crisis voor Hein", zegt fan Frederik. "Wat Vanhaezebrouck vorige week over de fans gezegd heeft (dat ze niet achter de ploeg staan, red), is onaanvaardbaar. Wij doen altijd ons best, we staan er altijd en dan zegt hij zulke dingen.... Tegen Zagreb hebben we met 10.000 man nogmaals onze aanwezigheid getoond. Hein moet over de supporters zwijgen en zijn ploeg opstellen."

   

  "Of het aan de trainer ligt? Niet alleen aan hem, maar hij heeft er veel mee te maken. We zien geen vechters op het veld. We zien geen mannen die goesting hebben om te shotten. Tegen Zagreb was het opnieuw te weinig. We verwachten meer. Als ze zo voortdoen, moeten ze me volgend seizoen betalen om te komen kijken."

  "Vroeger stond Anderlecht op, nu niet"

  Rudy zag Anderlecht tegen Dinamo Zagreb een aanvaardbare start maken, maar al snel ging het verkeerd. "Het eerste kwartier was hoopgevend", zegt hij. "Voor de rest was het één grote teleurstelling. Dat zijn we niet gewend van Anderlecht."

   

  "Ik had dit niet zien aankomen. Vroeger was het toch anders. Toen stond Anderlecht op de moeilijke momenten altijd op. Altijd. Zeker Europees. Dat was vandaag niet het geval. En het dieptepunt is nog niet bereikt."

   

  "Wat ook opvalt, is dat het bestuur niet opstaat. Het bestuur is onherkenbaar. Dat stoort me mateloos. Het bestuur mag zijn verantwoordelijkheid niet afschuiven op de trainer en de fans. Het moet zijn schouders rechten en zélf verantwoordelijkheid nemen."