• home
 • video
 • pas verschenen

  WB-leider Aerts past voor Berencross: "Lange reis hangt in mijn kleren"

  Toon Aerts was in Waterloo en Iowa City telkens de beste.

  Toon Aerts start zaterdag niet in de Berencross in Meulebeke. De leider in de Wereldbeker-stand stond op de deelnemerslijst van de Brico Cross, maar kiest voor een extra dag recuperatie. Zondag start Aerts wel in de GP Mario De Clercq in Ronse.

  "Ik wil zo lang mogelijk recupereren"

  Toon Aerts heeft een heel succesvolle trip naar de Verenigde Staten achter de rug. De kopman van Telenet-Fidea was in de Wereldbeker-crossen van Waterloo en Iowa City telkens de beste, voor wereldkampioen Wout van Aert.

   

  Zaterdag zou Aerts normaal gezien starten in de Berencross in Meulebeke. Die cross schrapt hij nu uit zijn programma. "Ik heb twee weken in Amerika gezeten en ben pas sinds dinsdag terug", zegt de Wereldbeker-leider.

   

  "Het uurverschil en de lange reis hangen nog mijn kleren en daarom pas ik voor de cross in Meulebeke. Ik wil zo lang mogelijk recupereren om goed te zijn voor de wedstrijd van zondag in Ronse."

   

  Aerts won 2x in de VS. Had hij dat verwacht? "Ik had op voorhand wel vernomen dat Mathieu van der Poel niet zou afzakken naar Amerika en dus wist ik dat ik een aantal punten meer zou kunnen sprokkelen dan voorzien."

   

  "Maar dat ik twee keer zou winnen en dus het maximum van de punten zou scoren, was buiten alle verwachtingen. In Ronse zie ik wel waar ik kom."

  Het uurverschil en de lange reis hangen nog mijn kleren en daarom pas ik voor de cross in Meulebeke. 

  Toon Aerts