• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen tijdrijden Bjerg (U23) benadert uurrecord Wiggins

  Mikkel Bjerg

  Mikkel Bjerg in zijn regenboogtrui als wereldkampioen tijdrijden bij de beloften.

  Mikkel Bjerg heeft het op 1 na snelste uur ooit op een wielerpiste afgelegd. De 19-jarige Deen legde in Odense 53,730 km af in een uur. Omdat er geen UCI-commissaris aanwezig was, wordt de tijd wel niet gehomologeerd.

  Mikkel Bjerg was in Innsbruck voor de tweede keer op een rij wereldkampioen tijdrijden bij de beloften geworden. Hij profiteerde van zijn topvorm om meteen ook een werelduurrecordpoging te doen in Odense (Den).

   

  Bjerg had niet de pretentie dat hij het record van Bradley Wiggins zou kunnen verbeteren, maar de titel van beste Deen (en beste jongere) lag wel binnen handbereik. Bjerg slaagde in zijn opzet en deed 111 meter beter dan Martin Toft Madsen: 53,730 km.

   

  Om het record van Bradley Wiggins te verbeteren, moet Bjerg nog bijna een kilometer meer rijden in een uur (54,526 km). Gezien de jonge leeftijd van de Deen lijkt dit zeker geen utopie.

  Doet Campenaerts het wel?

  Ook in België loopt er met Victor Campenaerts een renner rond die zijn zinnen gezet heeft op het record van Bradley Wiggins. Na het WK deed hij een succesvolle test op de wielerpiste van Grenchen. Een echte poging wordt wel pas ten vroegste in 2019 verwacht.