• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Dat degelijk Club verloor, zat hem een beetje in alle details"

  " "

  Club Brugge is teruggekomen in moeilijke omstandigheden. Dat is al een verdienste.

  Een logische nederlaag in de Champions League noemde cocommentator Eddy Snelders het: "Maar Club Brugge heeft zich weerbaar opgesteld en heeft 45 minuten gelijke tred gehouden met Atletico."

  Als je vooraf zou zeggen dat het 3-1 zou worden, is dat normaal op basis van de waardeverhouding tussen de top in Spanje en de top in België. "De manier waarop speelt evenwel ook mee", stelt Snelders vast. "Je kan ook de hele wedstrijd niet aanwezig geweest zijn en met geluk maar 3-1 verliezen."

   

  "Maar dat was niet het geval. Club Brugge heeft zich weerbaar opgesteld en heeft toch 45 minuten gelijke tred gehouden. Het is teruggekomen in moeilijke omstandigheden, dat is al een verdienste op zich."

   

  "Maar als je het over 90 minuten bekijkt, is Atletico de verdiende winnaar: het is kwalitatief sterker, creëert meer kansen en heeft meer balbezit. Maar het is niet zo dat Club in volle ontgoocheling naar huis moet gaan. Ze hebben degelijk gevoetbald, dat is belangrijk om mee te nemen naar de volgende wedstrijd."

  " "

  Griezmann was Mechele een paar keer te snel af.

  "Het zat hem een beetje in alle details"

  Snelders somt enkele verschillen op: "Individuele klasse, ervaring, snelheid van uitvoering. Het zit hem een beetje in alle details. Bijvoorbeeld ook qua duelkracht. In de 2e helft had Club heel veel problemen om uit te breken."

   

  "Atletico heeft ook met iets meer overleg gespeeld. Elke keer als ze op voorsprong kwamen, hebben ze hun tactisch plan veranderd om meer uit de omschakeling te kunnen spelen: balbezit behouden zonder naar doel te gaan. Dat zijn kleine details die het moeilijk maken voor een tegenstander, maar die uiteindelijk het resultaat bepalen."

   

  Atletico-coach Diego Simeone schaafde zijn opstelling na de rust ook bij: van 3 naar 4 verdedigers. Dat speelde de bezoekers parten. Snelders: "Simeone zei dat hij dat gedaan had door de blessure van Jimenez, waarop Filipe Luis kwam. Wij dachten allemaal dat hij dat bewust deed om meer druk te hebben, omdat de eerste helft niet het nodige succes had opgebracht. In de 2e helft was de druk van achteruit - met Filipe Luis - merkelijk meer aanwezig was. En dat heeft het verloop bepaald."

  "Mogelijkheid tot puntengewin tegen Monaco"

  Club Brugge ontmoet eind oktober en begin november 2 keer Monaco. "Dat wordt een belangrijk tweeluik. Maar je hebt die mogelijkheden nog. Je wist sowieso dat die eerste twee wedstrijden moeilijk gingen worden."

   

  "Je hebt goed weerwerk geboden: thuis tegen Dortmund was het scoreverloop een ontgoocheling, hier leed je een logische nederlaag.  Dat wil dus zeggen dat je je voor de campagne al zou gefocust hebben op deze 2 matchen."

   

  "Alleen moeten we natuurlijk wel hopen dat Monaco nog altijd op hetzelfde niveau speelt. Als zij zich de komende weken kwalitatief verbeteren of als ploeg beter uit de verf komen, heb je een extra probleem."

   

  "Maar op dit moment denk ik wel dat de competitiviteit bij Club Brugge zo hoog is dat Monaco vol in de ogen gezien kan worden en met de mogelijkheid op puntengewin."