• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo keert voorlopig niet terug in Portugese selectie

  Cristiano Ronaldo bij Juventus

  Cristiano Ronaldo neemt een pauze als Portugees international.

  Cristiano Ronaldo zal niet in actie komen in de komende twee interlands met Portugal tegen Polen en Schotland. Bondscoach Fernando Santos nam de speler van Juventus niet op in zijn selectie, maar gaf daar geen duidelijke reden voor. Ook in november zal hij niet terugkeren. 

  De teller van Ronaldo staat op 154 interlands en dat zal voorlopig zo blijven. De bondscoach nam zijn sterspeler niet op in de selectie voor de 2e wedstrijd in de Nations League tegen Polen en de oefenmatch tegen Schotland. Meer nog, Santos kondigde aan dat Ronaldo ook in november geen deel zal uitmaken van de Portugese ploeg.

   

  De beslissing werd in onderling overleg genomen. Ik heb samen met Ronaldo en de federatie besloten dat de speler niet beschikaar is. Het was geen optie om hem te selecteren."

   

  Ook in september was Ronaldo er al niet bij. Toen werd zijn transfer naar Juventus als reden aangehaald. Nu gaf de bondscoach geen duidelijke reden. Het is dus niet duidelijk of de beschuldigingen van verkrachting er iets mee te maken hebben. "Ik geef geen details over mijn gesprek met Ronaldo of over zijn gemoedstoestand. Dat is privé."

   

  Toch zou het nog geen definitef afscheid zijn. "Ik zie Ronaldo in de toekomst zeker nog een rol spelen bij de selectie."

  De selectie van Portugal