• home
 • video
 • pas verschenen

  Koekelkoren en Van Walle maken ambitie waar: brons op WorldTour

  " "

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle verslaan 2 Australiërs in Qinzhou in China.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben de derde plaats weggekaapt op het World Tour Beachvolleybaltoernooi in Qinzhou (China). Ze versloegen vlot de Australiërs Cole Durant en Damien Schumann in de kleine finale: 21-13, 21-13.

  Een medaille op de WorldTour was dé doelstelling van het seizoen voor Koekelkoren en Van Walle. "En dit is dé kans", luidde het bij Van Walle voor de match.

   

  In de groepsfase hadden de Belgen - 22e van de wereld - immers al dezelfde Australiërs (FIVB-89) geklopt. Toen met 3 sets (21-14, 21-23 en 15-9). Vandaag ging het makkelijker. In 2 keer een kwartier stonden de duidelijke 21-13-cijfers twee keer op het bord .

   

  Qinzhou is een 3-sterrentoernooi, de WorldTour gaat tot 5 sterren.

  Amerikanen te sterk in halve finale

  De Belgen sloten hun groepsfase maandag na 2 zeges als eerste af en moesten gisteren 3 keer aan de bak: tegen het Franse duo Di Gantomasso/Silvestre (FIVB-101) ging het vlot (21-14, 21-16), tegen hun landgenoten Krou/Rowlandson (FIVB-40) was het maar nipt (20-22, 21-15, 17-15).

   

  In de halve finale waren de Amerikanen Bourne/Crabb (FIVB-68) te sterk (21-17, 25-23). "Het was een zware dag met 3 duels in de hitte. Dat kostte heel wat energie. Er zat meer in", besefte Van Walle. "We begonnen niet goed tegen de Amerikanen en gaven de tweede set op het eind weg."