• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-veldrijder Groenendaal wordt ploegleider van D'hoore bij Boels-Dolmans

  Groenendaal werd 8x Nederlands kampioen in het veld.

  Daags na de transfer van Jolien D'hoore heeft vrouwenploeg Boels-Dolmans nog een opvallende nieuwkomer bekendgemaakt. Richard Groenendaal (47) wordt vanaf volgend seizoen 2e ploegleider bij de Nederlandse wielerformatie.

  "Heel veel zin in deze uitdaging"

  Richard Groenendaal treedt vanaf 1 januari parttime in dienst bij Boels-Dolmans, de nieuwe ploeg van Jolien D'hoore en van wereldkampioene Anna van der Breggen. "Daarna gaan we bekijken hoe we de samenwerking willen voortzetten", zegt teammanager en 1e ploegleider Danny Stam. "Ik ben heel erg blij met de extra ervaring in de ploeg."

   

  Groenendaal heeft naar eigen zeggen "heel veel zin" in zijn nieuwe uitdaging. "Ik zal Danny volgend jaar als 2e ploegleider ondersteunen in een aantal wegwedstrijden. Het is mooi dat ik mijn ervaring en expertise mag overbrengen binnen deze vrouwenploeg."

   

  "Ik zal me gaan richten op het wegseizoen, maar als veldrijder ligt daar misschien ook nog wel een rol voor mij weggelegd in de toekomst. Dat bekijken we later, eerst het wegseizoen van 2019. Ik kijk er enorm naar uit."

   

  Groenendaal kende vooral successen als veldrijder. Hij werd 8 keer Nederlands kampioen en pakte in 2000 in zijn woonplaats Sint-Michielsgestel de wereldtitel. Na zijn carrière was hij ook even ploegleider bij Rabobank.