• home
 • video
 • pas verschenen

  Engeland blijft tot het WK in Qatar rekenen op bondscoach Southgate

  Gareth Southgate.

  Southgate verloor in Rusland de match om het brons tegen de Rode Duivels.

  De 4e plaats op het afgelopen WK heeft Gareth Southgate een nieuw contract opgeleverd. Hij blijft nu tot het WK in Qatar in 2022 bondscoach van Engeland. Zijn huidige contract liep eigenlijk af na het komende EK. 

  Southgate leidde Engeland deze zomer na 28 jaar nog eens naar de halve finales op een WK. Engeland verloor van Kroatië en in de match om het brons was België te sterk. Maar de historische prestatie levert de bondscoach nu toch een contractverlenging op.

   

  Zijn vorige contract liep tot na het EK in 2020, nu blijft hij tot na het WK in Qatar. Dat wordt in de winter gespeeld in 2022. "Ik ben bijzonder tevreden dat ik de kans krijg om met deze ploeg te blijven werken op de komende twee grote toernooien", zei Southgate bij de bekendmaking. 

   

  "Het was speciaal om te zien hoe het land deze zomer verenigd werd achter de nationale ploeg. Het wordt een uitdaging om te zien hoe ver deze jonge groep het kan schoppen."

   

  Ook zijn assistent Steve Holland blijft langer aan boord. Southgate zou naar verluidt 3 miljoen pond per jaar verdienen.