• home
 • video
 • pas verschenen

  "We hebben een groep die in staat is om punten te pakken in de CL"

  Vincent Mannaert vlak voor het vertrek naar Madrid.

  Club Brugge was gisteren een maatje te klein voor Atletico Madrid in de Champions League. De landskampioen weerde zich kranig, maar ging uiteindelijk toch de boot in met 3-1. Vincent Mannaert geeft de hoop op punten in de CL niet op. "Er komen nu twee belangrijke wedstrijden tegen Monaco aan."

  "Het kleinste foutje wordt afgestraft"

  Welk gevoel overheerst bij Vincent Mannaert na de 3-1-nederlaag van Club Brugge in Madrid? "Ik heb een dubbel gevoel", klinkt het een dag na de wedstrijd. "Je kan nooit tevreden zijn na een nederlaag, ook al is het tegen één van de beste teams uit Europa."

   

  "Wat het gevoel dubbel maakt, is dat we er bijna een uur een wedstrijd van hebben gemaakt. We gaan rusten met 1-1 en dat is een goede prestatie. De hoop leeft dan wat op, maar dan stel je vast dat er in de tweede helft toch nog een verschil is in kwaliteit, snelheid van uitvoering en efficiëntie."

   

  "Op het einde van de wedstrijd moesten we onze meerdere erkennen. Maar ik heb al andere Europese avonden meegemaakt", gaat Mannaert voort. "Daar moeten we ons aan optrekken."

   

  "Het kleinste foutje wordt op dit niveau afgestraft en het verschil werd pas op het einde van de wedstrijd gemaakt. Dat heeft te maken met de sterkte van de tegenstander. Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe moeilijker het voor ons wordt om die organisatie gesloten te houden."

  Op het einde van de wedstrijd moesten we onze meerdere erkennen. Maar ik heb al andere Europese avonden meegemaakt.

  Vincent Mannaert

  "Groep is in staat om punten te pakken"

  Twee jaar geleden pakte Club geen enkel punt in de groepsfase van de Champions League. Is deze kern sterker? "Ik denk dat we een goede evolutie hebben doorgemaakt de voorbije jaren. We hebben geprobeerd om het team sterker te maken en ik denk dat we een spelersgroep hebben die in staat is om punten te pakken in de Champions League."

   

  "We hebben na twee wedstrijden nul punten, maar we hebben toch een stap in de goede richting gezet. Nu komen er twee belangrijke wedstrijden tegen Monaco aan. We gaan moeten bewijzen dat we het verdienen om ook na Nieuwjaar Europees actief te blijven."

   

  "Borussia Dortmund en Atletico Madrid zijn duidelijk een maatje te groot voor ons en kennelijk ook voor Monaco. We gaan onder elkaar moeten uitmaken wie derde zal worden in deze groep."

  We hebben na twee wedstrijden nul punten, maar we hebben toch een stap in de goede richting gezet.

  Vincent Mannaert

  Het gesprek met Vincent Mannaert: