• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck geeft fout toe en begraaft strijdbijl met fans

  Hein Vanhaezebrouck heeft in een onderhoud met de fans toegegeven dat hij te ver is gegaan in zijn uitlatingen. De coach van Anderlecht gaf ook toelichting bij de sportieve situatie.

  Hein Vanhaezebrouck haalde na Anderlecht-STVV (0-0) uit naar de makke thuissupporters. "Andere clubs hebben supporters die hun ploeg steunen als ze het moeilijk hebben. Dat levert hen per seizoen zeker 8 à 9 punten op", klonk het. Dat schoot bij de paars-witte supportersclubs in het verkeerde keelgat.

   

  Vanhaezebrouck en leden van de Fan Board zaten woensdagavond samen om de plooien weer glad te strijken. "De coach heeft toegegeven dat hij te ver is gegaan in die ene reactie tijdens en na de laatste wedstrijd", lezen we op de clubwebsite. "De coach gaf aan dat hij de jongens in bescherming wou nemen."

   

  Vanhaezebrouck nam ook ruim de tijd om toelichting te geven bij de sportieve situatie. De fans maakten dan weer hun opmerkingen en voorstellen kenbaar. De club en de fans blijven de komende weken in contact. Op 25 oktober zal Marc Coucke de voorzitters van de fanclubs en 20 supporters ontvangen voor een overlegmoment.