• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames willen naar WK voetbal: "Cats zijn inspiratiebron"

  Red Flames

  Zetten de Red Flames weer een stap richting het WK voetbal?

  De Belgische voetbalvrouwen wisten zich een maand geleden te plaatsen voor de barrages voor het WK voetbal. Zwitserland is vrijdag de eerste tegenstander. Het vertrouwen bij de Flames is groot.

  De Red Flames staan op 4 matchen van het WK voetbal. Eerst moeten ze Zwitserland in een dubbele confrontatie opzij zetten, daarna wacht Nederland of Denemarken. "Een paar jaar geleden hadden de speelsters gezegd: "We doen ons best en zien het dan wel." Nu willen ze absoluut die finale (van de barrages) spelen", zegt bondscoach Ives Serneels.

   

  "We moeten voortbouwen op de fantastische match die we tegen Italië hebben gespeeld. Wat ik tot nu toe in de voorbereiding gezien hebn stemt me tevreden."

   

  "Zwitserland is een ploeg die vergelijkbaar is met de Flames. Ze hebben enkele individuen die het verschil kunnen maken. Maar ze hebben ook mindere punten. Als we hen op het juiste moment onder druk kunnen zetten, kunnen ze in de fout gaan. In de omschakeling moeten we hen ook pijn kunnen doen."

  Wullaert: "Zwitserland is vooraan gevaarlijk maar achteraan te pakken"

  "Zwitserland is een haalbare kaart"

  • Tessa Wullaert (foto boven): "Zwitserland is zeker een haalbare kaart. Ik zou op voorhand getekend hebben voor hen als tegenstander. Maar dat wil nog niet zeggen dat we er al zijn. We hebben eerder dit jaar tegen hen gespeeld op de Cyprus Cup, maar eigenlijk kun je de teams van toen niet vergelijken met nu. Het is een ploeg die vooral vooraan gevaarlijk is en achteraan te pakken. Vrijdag wordt het belangrijk om de nul te houden, want zij zullen op die uitgoal azen."
  • Heleen Jaques: "Ik heb nog last van een botoedeem, maar ik doe alle trainingen al mee. Vrijdag komt wellicht te vroeg, ik mik eerder op de terugmatch van dinsdag. De Belgian Cats zijn voor ons een inspiratiebron. We kijken naar hen op. Zij hebben ook niet de grootste namen, maar zijn heel sterk als team. Ze zijn het bewijs dat als je erin geloof, alles mogelijk is."

  Barrages WK voetbal

  Halve finales   heen terug
  België Zwitserland vri 20.30u din 19u
  Nederland Denemarken vri 20u din 18u

  Serneels: "We moeten Zwitserland pijn kunnen doen"

  Cayman: "Toch liever Zwitserland dan Nederland"

  Jaques: "We kijken op naar de Belgian Cats"