• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville vecht in het WK: "Spannende tijden, het wordt interessant"

  Thierry Neuville

  Wales moet Thierry Neuville en de Hyundai wel liggen.

  Thierry Neuville, Ott Tänak en Sébastien Ogier zijn de drie overgebleven rijders die vanaf donderdagavond de degens kruisen in de rally van Wales, met als ultieme doel de wereldtitel.

  Als WK-leider moet Thierry Neuville vrijdag als eerste rijder de baan op. "De rally van Wales is een genietbare wedstrijd die je niet meteen kunt vergelijken met andere gravelrally's", zegt Neuville.

   

  "De voorbije edities zijn in zeer natte omstandigheden gereden. Maar droog of regen: het is hier altijd uitkijken, zeker bij de tweede doortocht."

   

  "Na de ontgoocheling van Turkije (waar Neuville pas 16e eindigde, red) gaat de strijd voor de wereldtitel verder. Het zijn spannende tijden, het wordt interessant. Hopelijk wint de beste van de drie."

  Enkele statistiekjes:

  "Wales net zo legendarisch als Monte Carlo"

  "Wales is een snelle rally waarin je het ene moment wél en het andere moment geen grip hebt", gaat Neuville voort. 

   

  "Als ik deze wedstrijd zou kunnen winnen, dan vergelijk ik dat met Finland of Monte Carlo. Want deze rally is net zo legendarisch."

   

  "Tijdens de voorbereidende testen heeft het enorm veel geregend met als gevolg heel veel modder. Dat waren ideale omstandigheden om de auto te testen."

   

  "Ik kan wereldkampioen worden, maar er blijven nog drie wedstrijden over, met elk hun typische karakter. In Turkije kwamen we wat tekort, maar vooraf wist ik al dat de snelste wagen daar niet zo winnen. Voor de resterende wedstrijden moeten we vanaf het eerste moment bij de les zijn."

  WK-tussenstand:

  1. Thierry Neuville 177 punten
  2. Ott Tänak (Est) - 164
  3. Sébastien Ogier (Fra) - 154