• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA-ster Irving tegen leerkrachten: "Sorry dat ik zei dat aarde plat was"

  Kyrie Irving

  Kyrie Irving is de topspeler van de Boston Celtics.

  NBA-speler Kyrie Irving heeft zich verontschuldigd voor zijn opmerkelijke uitspraken over de aarde. Vorig jaar beweerde hij dat de aarde plat is en dat zorgde voor veel verontwaardiging. "Ik besefte niet welke invloed mijn uitspraken zouden hebben. Ik ben eigenlijk heel erg slim."

  "De aarde is plat, de aarde is plat", zei Irving in februari vorig jaar in zijn eigen podcast "Road Trippin' with R.J. & Channing". Ook in latere interviews bleef hij bij dat standpunt, maar daar heeft de speler van de Boston Celtics nu toch spijt van. 

   

  Op een conferentie van Forbes gaf hij toe dat hij zich toen nogal had laten beïnvloeden door video's op YouTube. "Ik ging mee in die complottheorieën. Dat geef ik toe. Maar ik had niet gedacht dat mijn uitspraken zo'n effect zouden hebben."

   

  "Zelfs als je gelooft dat de aarde plat is, moet je dat niet rondbazuinen. Bespreek dat thuis met vrienden. Heel wat wetenschappers en leerkrachten kwamen naar mij na die uitspraak. Zij moesten al hun leerlingen opnieuw alles uitleggen. Het spijt mij. Eigenlijk ben ik heel erg slim. Je kan me niets wijsmaken." 

  Anderhalf jaar geleden deed Irving de verrassende uitspraken

  Nu komt hij met verontschuldiging: "Ik ben heel slim"