Jolien D'hoore trekt naar ploeg van wereldkampioene Van der Breggen

  Volgend seizoen zal D'hoore in een ander truitje rijden.

  Jolien D'hoore rijdt vanaf volgend seizoen voor het Nederlandse team Boels-Dolmans. Dat is ook de ploeg van Anna van der Breggen. D'hoore verlaat haar huidige ploeg Mitchelton-Scott en tekent voor twee jaar bij haar nieuwe team.

  Vanaf 2019 rijdt Jolien D'hoore in het oranje van Boels-Dolmans. Ze reed pas een seizoen bij Mitchelton-Scott, maar verlaat het Australische team dus al. "Er was niets mis bij die ploeg, maar zo'n aanbod kon ik niet laten liggen. Ik heb geen moment getwijfeld", zei ze bij haar voorstelling. "Dit is de grootste ploeg ter wereld."

   

  D'hoore komt in de ploeg terecht met Anna van der Breggen. De Nederlandse werd vorige week in Oostenrijk voor het eerst wereldkampioen. Ze is ook olympisch kampione op de weg. Bij Mitchelton-Scott laat ze wel een andere Nederlandse toprenster achter. Daar reed ze samen met Annemiek van Vleuten. 

   

  "Ik zal vooral uitgespeeld worden als sprintster en zal de ploeg proberen te helpen in lastigere koersen. De ploeg geeft me ook de vrijheid om de weg te combineren met de baan met het oog op mijn grote doel, de koppelkoers in Tokio 2020."

   

  Ploegleider Danny Stam vertelde dat hij de D'hoore al eerder naar de ploeg had willen halen. "De combinatie tussen weg en baan is heel interessant." Sponsor Pierre Boels was ook in de wolken. "Ik woon al 25 jaar in België en geen land ter wereld geeft meer om wielrennen. We hebben al veel toprensters, maar we moesten gewoon kijken of we ook de beste Belgische renster konden binnenhalen. De volgende droom is dat er eindelijk nog eens een Belgische de Ronde van Vlaanderen wint."