• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Goffin in Antwerpen: hij zet punt achter seizoen door blessure

  David Goffin (ATP-11) zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Belg zal dus ook niet in actie komen op de European Open in Antwerpen. Goffin sukkelt met pijn in zijn rechterelleboog. “Ik heb minstens een maand nodig om te herstellen”, schrijft hij op Instagram.

  Goffin moest de grote publiekstrekker worden op het ATP-toernooi in Antwerpen, dat op 14 oktober begint. Maar de Belg zal niet kunnen spelen voor eigen publiek. Hij moest eerder al afzeggen voor de toernooien in Tokio en Shanghai met pijn in zijn elleboog en nu maakt hij meteen een einde aan zijn seizoen.

   

  “De pijn dook een paar weken geleden op en is recent erger geworden”, schrijft hij. “Ik weet nu dat het om een vochtophoping gaat. Ik zal minstens een maand nodig hebben om te herstellen. Daardoor kan ik niet meer in actie komen dit jaar.”

   

  “Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet kan spelen op de komende toernooien. Ik wil me excuseren bij de organisatoren en bij mijn fans. Ik moet nu rusten en mezelf evrzorgen. Hopelijk kan ik snel beginnen aan mijn voorbereiding op volgend seizoen.”