• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferdinand: “Statische Lukaku is een droom als verdediger”

  Romelu Lukaku

  Lukaku kon geen indruk maken in de Champions League.

  José Mourinho kan niet meer op veel krediet rekenen bij Manchester United, maar na de match tegen Valencia kwam er ook kritiek op Romelu Lukaku. Ex-United-spelers Rio Ferdinand en Paul Scholes waren snoeihard voor de Rode Duivel. “Op dit moment is hij echt een teleurstelling. Hij beweegt niet.”

  United bleef gisteren in eigen huis steken op een scoreloos gelijkspel tegen Valencia. Volgens de analisten in de studio van BT Sports, Rio Ferdinand en Paul Scholes, had Lukaku boter op zijn hoofd. “Lukaku was teleurstellend”, zei Scholes. “Zijn loopbewegingen zijn onbestaand op dit moment. Hij heeft coaching nodig en iemand die hem zegt hoe hij moet lopen. Pogba gaf hem een paar keer een goeie bal, maar hij loopt er niet achter.”

   

  Ferdinand was nog wat strenger. “Wanneer er wat meer op het middenveld gespeeld wordt, staat hij daar maar wat. Hij moet echt bewegen, zelfs als hij soms buitenspel staat.”

   

  “Je moet verdedigers laten nadenken. Nu zien verdedigers altijd precies waar hij is. Hij beweegt niet en dus weet je wat hij aan het doen is. Hij moet lopen, verdedigers van plaats laten veranderen, ze laten kijken. Voor een verdediger is hij nu een droom."