• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Himst: "Vanhaezebrouck tegen de fans? Dat zou ik niet gedaan hebben"

  Paul Van Himst.

  Van Himst blies gisteren 75 kaarsjes uit.

  "Het gaat niet zo goed bij Anderlecht", zucht Paul Van Himst. Het RSCA-icoon stond gisteren op zijn 75e verjaardag stil bij de forse dip die Anderlecht meemaakt. "Je moet iets doen om het plezanter te maken."

  Paul Van Himst koestert nog altijd zijn stekje op de eretribune van Anderlecht, maar wordt niet echt warm van het voetbal van de jongste weken. "Het is niet zo goed", vertelt het boegbeeld aan Sporza.

   

  "Mensen vragen mij ook wat er gedaan moet worden, maar ik zit er niet tussen. De trainer selecteert en hij werkt dagelijks met zijn spelers en ziet wie goed is en wie niet. Dan moet hij ook tactische keuzes maken. Maar het draait de laatste matchen niet. Dan moet je iets doen om het plezanter te maken."

   

  Er wordt geopperd dat Anderlecht te weinig creativiteit in zijn gelederen heeft. "De klasse van het elftal toen ik er trainer was is er niet. Maar creativiteit kun je ook een beetje vragen. Anderlecht is een speciale ploeg. De mensen vragen iets meer. Dan moet je creativiteit hebben en dat ontbreekt."

   

  Hein Vanhaezebrouck ging zondag in de clinch met zijn eigen aanhang. Hij gesticuleerde nadat de fans niet begrepen hadden dat Adrien Trebel door een blessure naar de kant werd gehaald. "Die reactie? Dat zou ik niet gedaan hebben", stelt Van Himst.

   

  "Hij had een reden om Trebel te wisselen, maar dat hoef je niet te laten zien aan de supporters. Ze zijn al ontgoocheld en het heeft geen zin om met de supporters te vechten. Na de match kun je een uitleg geven. Dat is genoeg, dat is het werk van een trainer. Maar je wint niets met in te gaan tegen de supporters."