Ga naar de inhoud

meest recent

Johan Van Herck neemt ook de leiding over de Fed Cup-ploeg

 di 2 oktober 2018 11:31
Johan Van Herck.
Johan Van Herck.

Johan Van Herck is vanochtend officieel gepresenteerd als kapitein van de Belgische damesploeg. De 44-jarige coach zal die taak combineren met zijn opdracht als kapitein van de Belgische mannenploeg.

Van Herck is al sinds 2011 de skipper van het Davis Cup-team. In 2015 en 2017 leidde hij de Belgische mannen naar de finale van het landenteamtoernooi. Daarin waren Groot-Brittannië en Frankrijk te sterk voor de Belgen.     

 

In maart van dit jaar zette de Belgische tennisbond de samenwerking met Dominique Monami als Fed Cup-coach stop. "De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal", zo klonk het.

 

Daarop nam Ivo Van Aken eenmalig over voor het duel met Italië in de barrages van de Wereldgroep. België won met 0-4 in Genua en verzekerde zich zo van het behoud in de elitegroep met de acht beste landen.     

 

De Belgische Fed Cup-vrouwen spelen op 9 en 10 februari 2019 in de eerste ronde van de Wereldgroep thuis tegen Frankrijk. Vlak daarvoor is Van Herck met de mannen in Brazilië (1-2 februari) voor de voorronde van de hervormde Davis Cup.