• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie in Las Vegas heropent zedenzaak uit 2009 na klacht tegen Ronaldo

  " "

  Het Duitse magazine Der Spiegel bracht de zaak rond Ronaldo (weer) naar boven.

  Cristiano Ronaldo spreekt van "fake news", nu zijn naam valt in een vermeende verkrachtingszaak in de VS uit 2009, maar de politie van Las Vegas heeft haar onderzoek van toen wel heropend.

  De politie uit de Amerikaanse extravagante gokstad gaf enkel een summier persbericht vrij, waarin ze stelt dat de Amerikaanse recherche op basis van informatie van het slachtoffer recentelijk opnieuw aan de slag is gegaan.

   

  Meer details wou de politie op dit moment niet kwijt over de zaak. Ze gaf wel nog mee dat er op 13 juni 2009 een melding was binnengekomen over een seksueel misdrijf. Op dat moment kon het slachtoffer geen informatie geven over de plaats delict noch een beschrijving van de verdachte. Een medisch onderzoek werd wel uitgevoerd.

   

  Het Duitse magazine Der Spiegel kwam vorige week met het nieuws naar buiten dat een Amerikaanse vrouw een klacht indiende tegen de 33-jarige voetballer van Juventus, omdat zij in een hotel in Las Vegas tegen haar wil in seks zou hebben gehad. Ronaldo ontkent de vrijpartij niet, maar zegt dat die met wederzijdse toestemming gebeurde. Hij noemt het "fake news" op zoek naar publiciteit. Een journalist van Der Spiegel gooide daarop een pak documenten die bewijslast kunnen zijn op Twitter.