• home
 • video
 • pas verschenen

  De Belgian Cats zijn weer in het land: "Van teleurstelling naar trots"

  De Belgian Cats bij hun aankomst in Zaventem maandagavond.

  De Belgian Cats bij hun aankomst in Zaventem maandagavond.

  De Belgian Cats zijn weer in het land. Onze basketbalvrouwen zijn maandagavond na hun 4e plaats op het WK in Tenerife geland in Zaventem. Sporza was erbij.

  Meesseman: "België op de kaart gezet"

  "On est chez nous", zongen de dames toen ze in de aankomsthal van de luchthaven een applaus kregen van enkele tientallen fans, vrienden en familieleden. 

   

  Emma Meesseman was na de verloren match om het brons tegen Spanje een hoopje ellende, maar die teleurstelling heeft ze intussen een plaats kunnen geven.

   

  "Wat een ontvangst! Ik voel alleen maar trots, ook al zal het altijd een beetje blijven wringen dat we geen medaille gepakt hebben. Maar we hebben België op de kaart gezet en hebben een fantastisch toernooi gespeeld", zei ze in Zaventem.

   

  "Het is een heel zwaar WK geweest. We hebben alles gegeven, wat ook echt nodig was. Iedereen is kapot, maar het herstel voor het nieuwe seizoen zal goed verlopen, want iedereen heeft nu veel zelfvertrouwen. Die energie moet je gebruiken om als speelster te evolueren."

  Wauters: "Geen stappen overslaan"

  Ook Ann Wauters straalde. "Zondagavond waren we allemaal heel ontgoocheld, maar nu overheerst de trots. We zijn heel blij dat we tot de top 4 van de wereld behoren. Dat hadden we vooraf nooit durven te dromen, het is ongelofelijk."

   

  "Zondagavond zijn we nog op stap geweest. De jongeren wat langer dan de ouderen (lacht). Het was immers een zeer intens toenooi met wedstrijden die tot de laatste seconde gespeeld werden. Dat voel je."

   

  "We hebben in Tenerife bewezen dat onze 3e plaats op het EK 2017 geen toevalstreffer was. Of we mogen dromen van deelname aan de Spelen van 2020 in Tokio? We moeten ons eerst plaatsen voor het EK in juni 2019. We mogen geen stappen overslaan."

  Bondscoach: "We zijn gegroeid"

  Dezelfde teneur bij bondscoach Philip Mestdagh: contentement over de prestaties, maar tegelijkertijd voetjes op de grond en hard blijven werken voor nóg betere prestaties in de toekomst.

   

  "De teleurstelling heeft plaatsgemaakt voor tevredenheid. Het verlies tegen Spanje hebben we intussen al een beetje achter ons kunnen laten. We hebben immers getoond dat we de kloof met de grote landen gedicht hebben", zegt Mestdagh.

   

  "Vorig jaar werden we door Spanje nog weggespeeld met 40 punten, nu winnen we er een wedstrijd tegen en spelen we in de match om brons tot het einde mee. Dat toont aan dat we gegroeid zijn."

   

  "Als we nog wat meer ervaring hebben door nog meer grote toernooien tegen grote landen te spelen, zullen we nog meer progressie maken. We krijgen intussen steeds meer uitnodigingen van de grote landen om tegen hen te spelen. Er zit nog dus nog veel rek op."

  De aankomst van de Belgian Cats in Zaventem:

  Foto's: