• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met een beetje geluk en een mindere dag van Atletico hopen we op een klein mirakel"

  Ivan Leko.

  Club Brugge neemt het morgen op tegen Atletico Madrid.

  Club Brugge is voor zijn tweede Europese wedstrijd afgezakt naar de Spaanse hoofdstad, waar het Europa League-winnaar Atletico Madrid mag bekampen. Op hun persbabbel toonden Ivan Leko en Hans Vanaken veel respect voor de Spaanse gigant, maar er is toch ook voorzichtige ambitie. "Bij de loting is dit de match waar je naar uitkijkt."

  Leko: "Ik hoop dat we morgen onze momenten hebben"

  Op zijn korte persbabbel werd Ivan Leko gevraagd of hij zijn filosofie tegen het muurvaste elftal van Atletico Madrid zou veranderen. "Ik geloof niet dat je in twee dagen je manier van voetballen kan aanpassen", reageerde de Club-coach.

   

  "We hebben een goeie analyse gemaakt van Atletico Madrid. Dat is niet zo moeilijk, want iedereen weet wat het Atletico van Diego Simeone is. Het is een topclub met een eigen stijl."

   

  "We weten dat Atletico absoluut favoriet is, ook in onze groep. We zijn outsider, maar in voetbal kan alles. Ik hoop dat we morgen onze momenten hebben. Met een beetje geluk en een mindere dag van Atletico hopen we op een klein mirakel en misschien op een resultaat."

  Vanaken: "Ik speel op intuïtie en dat zal morgen niet anders zijn"

  Hans Vanaken mocht voor zijn coach het woord nemen. "Bij de loting is dit de match waar je naar uitkijkt", vertelde de Brugse spelverdeler. "Atletico behoort tot de top van de wereld. Als speler is het fantastisch om hier te mogen spelen. Het is een ploeg waar je alles goed tegen moet doen om iets te rapen."

   

  Vanaken speelt graag tussen de lijnen, maar het compacte Atletico-blok zal het hem niet gemakkelijk maken. "Atletico verdedigt heel goed. Ik denk dat iedereen dat wel al gezien heeft. Ze incasseren heel weinig goals. Het is aan ons om ruimte te zoeken. Ik ben altijd een speler die op intuïtie speelt en dat zal morgen niet anders zijn."

  Kijk naar de persconferentie van Leko en Vanaken